Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

De la curte, la bloc: o tendinta pentru viitor, in materie de locuinta?

02 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

In Romania inca se mai pastreaza trend-ul de la locui la curte: peste 70% dintre unitatile locative care au primit autorizatie de constructie in ultimii trei ani sunt locuinte unifamiliale. Apartamentele la bloc, desi incep sa apara tot mai multe imobile nou construite, inca raman in plan secund in preferintele romanilor.

Se cauta fie materiale premium, fie foarte ieftine

Pe piata locala a materialelor de constructii se observa o tendinta de polarizare a cererii in functie de pret. Balanta tinde sa se incline spre cei care cauta produse de zidarie de calitate superioara, tocmai datorita faptului ca acestia aleg varianta locuintelor unifamiliale, pentru uzul lor personal, dorindu-si atunci un nivel ridicat de izolare termica. Materialele ieftine de constructii, tind sa fie folosite la constructiile care urmeaza a fi vandute.

De la curte, la bloc: o tendinta pentru viitor

Dupa cum reiese din datele centralizate de Institutul National de Statistica (INS), in anul 2013, la nivel national au fost emise autorizatii de construire pentru un numar de 51.225 de unitati locative, fata de 49.835 si, respectiv, 49.206 unitati in 2012 si 2011. Din numarul total de locuinte autorizate in ultimii ani, cele mai multe au fost case unifamiliale (in detrimentul blocurilor de apartamente).

In 2012 si 2013, in aceasta categorie s-au incadrat circa 36.000 de locuinte, fata de 38.000 de unitati in 2011. Este evidenta tendinta de scadere a ponderii reprezentate de locuintele unifamiliale in totalul constructiilor rezidentiale, de la un nivel de peste 77% in 2011, la aproape 71% in 2013.

In momentul de fata, in Romania exista circa 5,1 de case unifamiliale si circa 86.000 de blocuri.

Sursa: Imobiliare.ro

Actualizat: 02 Iulie 2014
COMENTARII