Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

De ce gips-cartonul este des folosit în amenajările interioare?

02 Martie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cunoscuți de toată lumea ca pereți din „rigips”, pereții ușori din gips-carton sunt un prieten de nădejde atunci când lucrările la casa ta ajung în etapa amenajărilor de interior. Aceste construcții sunt foarte versatile și se pot folosi într-un număr surprinzător de locuri.

Pentru separarea camerelor

Este cea mai frecventă utilizare a pereților de gips-carton deoarece are o serie de avantaje greu de contestat:

- Se montează ușor și rapid;
- Montajul este uscat, prin urmare operațiunea de construire este mai curată;
- Reglează umiditatea din camera deoarece gips-carton-ul absoarbe umezeala;
- Dacă se aleg pereți de calitate, cu vată minerală la interior, aceștia pot oferi cu succes parametri buni de izolare termică și fonică;
- Acolo unde nu ai nevoie de izolare, grosimea lor este mică;
- Se finisează mai ușor, fără gletuire;
- Poți să le dai diverse forme, inclusiv curbe și permit realizarea scafelor;
- Pot adaposti trasee ascunse de instalații;
- Pot fi demontați și reasamblați fără pierderi majore, în cazul în care îți dorești reconfigurarea spațiului;
- Sunt ecologici.

Dacă îți dorești să montezi mobilier suspendat, poți configura structura de gips-carton, din faza de proiectare, astfel încât să poți fixa greutatea de profilele metalice. Pentru greutăți mai mici, există șuruburi speciale de prindere. La fel de utile sunt aceste plăci și pentru placarea ghenelor de instalații și se pot trece prin perete trasee de instalații, așa că devine foarte util atunci când îți dorești un iluminat decorativ mai interesant, plasat într-o nișă, spre exemplu.

În spații umede: băi, bucătării

Peretii care inchid baile si bucatariile trebuie sa fie usor de protejat la umezeala, pentru a le asigura integritatea in timp, pe toata durata exploatarii. Gips-carton-ul este un material care reactioneaza la umezeala, insa exista pe piata placi tratate hidrofug care nu mai au nevoie de hidroizolare clasica, tu putand sa economisesti, astfel, bani pe materiale si manopera.

Placile cu tratament anti-umezeala pot fi recunoscute dupa culoarea verde. In afara de protectia la apa, ele au aceleasi proprietati ca o placa normala de gips-carton. Prin urmare, daca ai de construit un perete intre un spatiu umed si unul uscat, poti folosi gips-carton simplu pe o parte si gips-carton tratat pe cealalta.

Zone care necesită rezistență la foc

Fie ca ti se cere prin normativul de securitate la incendiu, fie ca vrei masuri extra de precautie, poti utiliza pereti si placari din gips-carton rosu pentru a limita daunele unui incendiu in camerele cu risc mai mare, de exemplu in centrala termica sau in jurul anumitor ghene de instalatii.

Chiar daca nu este tratat pentru protectia la foc, trebuie sa stii ca gips-carton-ul simplu are rezistenta intrinseca la foc de circa 30 de minute, datorita gipsului care are in compozitia chimica cristale de apa in proportie de circa 20%.

Sursa: casamea.ro

Actualizat: 02 Martie 2017
COMENTARII