Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Dacă iarna ai prea multă umiditate la interior, iată cum o poţi remedia

04 Noiembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

A început perioada rece şi de acum înainte vom deschide ferestrele mai rar şi strict pentru a aerisi încăperile, ceea ce înseamnă că umiditatea produsă de activităţile noastre obişnuite va rămâne în interiorul casei şi o vom simţi pe piele, în nas, sau chiar o vom vedea, sub formă de condens depus pe suprafeţele lucioase – geamuri, de exemplu.

În acelaşi timp, pornim sistemele de încălzire, iar aerul încălzit absoarbe o bună parte din umiditate, dar există locuinţe unde umiditatea pe timpul iernii este permanent excedentară şi pentru că persistă mai mult timp favorizează apariţia mucegaiului şi uneori a igrasiei.

Nu trebuie uitat nici că umiditatea şi temperatura prea ridicate sunt un mediu propice şi pentru alte feluri de paraziţi care o duc grozav în acest mediu „tropical”, iar în plus, umiditatea constantă este duşmanul electronicelor.

 

Determină care sunt sursele de umiditate de la interior şi ia măsuri împotriva lor

Săptămânal, într-o locuinţă obişnuită, se evaporă circa 100 litri apă. Aceşti vapori pe timp de vară sunt eliminaţi prin ventilaţia naturală. Pe timp de iarnă, datorită lipsei ventilaţiei, rămân în interior, iar în contact cu suprafeţele reci, creează condens.

Cele mai frecvente surse de umiditate la interior sunt:

  • Gătitul. O bună aerisire a bucătăriei, în timpul şi după gătit, plus prezenţa unei hote eficiente pot elimina cea mai mare parte din aburi şi mirosuri.

  • Baia. După fiecare utilizare a apei calde trebuie aerisită temeinic.

  • Uscatul rufelor trebuie să se facă în spaţii bine aerisite, care permit eliminarea umezelii

  • Instalaţiile de apă trebuie să fie etanşe, fără scurgeri.

Elimină umiditatea excesivă

Acolo unde ventilarea naturală şi îngrijirea constantă a casei nu fac faţă, poţi recurge la una dintre soluţiile de mai jos, funcţie de cât de gravă este problema.

Absorbantul de umiditate – este un dispozitiv pasiv, care funcţionează fără electricitate. Este compus dintr-o parte care include tabletele cu săruri care absorb umiditatea din aer şi recipientul în care se colectează apa. Este ideal pentru spaţii mici, de la dimensiunile unei debarale până la maxim 50-60 mp. Tabletele absorbante trebuie înlocuite regulat.

 

 

Dezumidificatorul electric – este un aparat care elimină umezeala în mod activ, având un motor electric şi capacitate de absorbţie mai mare sau mai mică, funcţie de tip: cele profesionale pot absorbi umiditatea inclusiv din elementele de construcţie, cele casnice sunt potrivite pentru umiditatea dintr-o casă normală.

Aparate de aer condiţionat cu funcţie de dezumidificare

Dacă folosiţi aparatul de aer condiţionat pentru încălzire, atunci aveţi grijă să alegeţi un model care are şi funcţii pentru purificarea şi dezumidificarea aerului, cum sunt acestea.

Sursă: sporulcasei.ro

Actualizat: 04 Noiembrie 2016
COMENTARII