Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cursul leu/euro a revenit pe creştere

30 Septembrie 2020
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cursul de schimb a revenit ieri pe creştere, după ce luni făcuse un pas în spate, îndreptându-se din nou spre maximul istoric, iar indicele ROBOR la 3 luni şi-a continuat ascensiunea, ajungând ieri la 2,09%.

Cotaţia de referinţă anunţată ieri la ora 13.00 de BNR a fost de 4,8738 lei/euro, în creştere cu 0,07% faţă de nivelul de luni, dar sub maximul istoric de la sfârşitul săptămânii trecute.

Cursul anunţat vineri de BNR, de 4,8750 lei/euro, a fost un nou maxim istoric, a treia zi la rând şi al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în luna septembrie.

Comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2019, cursul leu/euro era ieri mai mare cu aproape 2%. În acelaşi timp, pe piaţa monetară, indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a crescut ieri pentru a şasea şedinţă consecutiv până la 2,09%, faţă de 2,07% luni.

La începutul lunii septembrie, în datele de 1 şi 2 septembrie, indicele ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2%. Indicele ROBOR la 3 luni a înregistrat o tendinţă de scădere de la începutul anului, când era 3,19% în data de 3 ianuarie 2020.

ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, precum şi dobânzile la creditele ipotecare, acordate înainte de luna mai 2019. IRCC a fost introdus în primăvara anului 2019 pentru creditele noi. Valoarea iniţială era tot de 2,36%, iar ulterior a avut o evoluţie fluctuantă.

Sursa : zf.ro

Actualizat: 30 Septembrie 2020
COMENTARII