Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum va arata viitorul in varianta 5G, prezentat la Mobile World Congress 2015

07 Martie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul tehnologiei s-a desfasurat zilele acestea la Barcelona.

Mobile World Congress 2015 a adus publicului pasionat de tehnologie mobila o multime de modele noi de smartphone-uri, majoritatea, desprinse parca din filmele SF. Dar cele mai interesante exponate nu au fost telefoanele mobile, ci solutii tehnologice menite sa ne imbunatateasca calitatea vietii.

Potrivit CNN, editia din acest an a Mobile World Congress a pus in discutie ideii inovative precum posibilitatea ca masinile sa comunice intre ele, automate de mancare inteligente si care este urmatorul pas an domeniul internetului pe mobil, dupa 4G. Iata care sunt cele mai interesante solutii tehnologice prezentate in acest an la Barcelona.

1. Viitorul este... 5G

Potrivit directorului organizatiei GSMA, unul dintre organizatorii acestui congres, Anne Bouverot, viitorul este si mai interconectat decat ne imaginam.
„Am inceput sa discutam despre tranzitia la 5G, care in acest moment inca nu exista. (...) Acum, cu 4G este dificil sa transmiti o cantitate mare de informatii 3D in timp real. Astazi este imposibil acest lucru, dar este ceva ce am vrea sa fie posibil cu ajutorul 5G”, spune Bouverot.
Daca inca nu se stie exact cum va functiona 5G, pana in 2020 vom avea posibilitatea de a experimenta cu aceasta tehnologie, promite Anne Bouverot.

2. Masini conectate intre ele

Masinile nu mai sunt simple vehicule, ele se transforma rapid in adevarate hotspot-uri mobile. Audi si General Motors au introdus deja tehnologia 4G LTE la anumite modele de masini, dar, pe viitor, toate modelele de Audi realizate incepand cu 2016 vor fi echipate cu Audi Connect, un sistem de navigatie ce incorporeaza si posibilitatea de a naviga pe internet si de a realiza un hotspot in interiorul autovehiculului. Principalul avantaj al acestei tehnologii este faptul ca putem accesa orice informatie in timp ce conducem, fara a ne lua mainile de pe volan si privirea de pe drum. Planurile de viitor al acestei companii este de a conecta acest autovehicule cu alte gadget-uri.

3. Iluminat stradal inteligent

In pavilionul verde al congresului, Sierra wireless si Philips CityTouch au facut demonstratii cu un nou sistem de iluminat care va economisi municipalitatilor bani si energie. Sistemul conecteaza fiecare iluminat stradal individual la internet prin retele 2G, 3G si 4G. Astfel, autoritatile au posibilitatea de a monitoriza si manageria fiecare lampa stradala in mod individual, putand sa le ajusteze in functie de conditiile meteo. De asemenea, se pot seta anumite sisteme de functionare, precum reducerea luminii in centrele de afaceri in timpul weekendurilor.

4. Automatele de mancare nu ne vor mai ”manca” monedele

Pavilionul platilor mobile de la Mobile World Congress este unul dintre putinele locuri unde banii... nu vorbesc. Sistemele mobile de plati si platile digitale au fost subiecte fierbinti la aceasta editie a congresului, chiar si atunci cand a fost vorba despre tranzactii simple, precum achizitionarea unui suc de la un automat. in cadrul acestui pavilion, compania germana SAP a prezentat automatele de mancare inteligente.

Acesta spune ca automatele inteligente vor putea sa transfere bani dintr-un cont bancar, vor putea prezenta un istoric al cumparaturilor, ba chiar va oferi posibilitatea clientilor de a achizitiona un produs pentru un prieten ... prin Facebook.

5. Realitatea virtuala nu mai este doar pentru jocuri

Castile de realitate virtuala au fost cele mai populare gadget-uri la acest congres. Oculus Rift a prezentat o multime de astfel de casti, ce pot fi folosite nu doar pentru jocurile video. Aceasta tehnologie are un potential urias si are nenumarate aplicatii, mai ales in vanzarile online - poti sa te plimbi printr-un magazin, sa vezi produse. Exista o multime de posibilitati.

Oare cand vom avea aceste imbunatatiri si la Timisoara?

Sursa text & foto: Tion.ro

Actualizat: 07 Martie 2015
COMENTARII