Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum utilizezi spațiul din jurul caloriferului

12 Iulie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Odată cu venirea sezonului cald, caloriferele nu ne mai sunt utile și aproape ca ne-am dori să nu le mai avem în casă până iarna următoare. Nu-i de mirare, ținând cont că, de cele mai multe ori, estetica lor lasă de dorit, iar dimensiunile lor nu sunt de neglijat. Dacă te regăsești și tu în această situație, avem o veste bună: cu puțină imaginație poți să utilizezi spațiul din jurul caloriferului pentru un plus de funcționalitate, dar și un plus de aspect.

Caloriferul poziționat sub geam

In majoritatea locuintelor in care este nevoie de un singur calorifer pentru a incalzi o camera, pozitia radiatorului este sub fereastra. In mod ideal, acesta poate fi ascuns in spatele perdelei si a draperiei, insa nu tot timpul ai la dispozitie aceasta varianta sau, pur si simplu, nu iti doresti montarea unui sistem cu draperie in camera respectiva.

Daca parapetul ferestrei este unul uzual, la circa 90 cm, iar tu simti nevoia unui spatiu in plus de depozitare, iti recomandam realizarea unei comode la comanda care sa includa caloriferul. Opreste-te cu blatul acesteia la inaltimea parapetului, obtinand, astfel, un loc de expunere pentru cateva obiecte preferate de decor. Dedesubt, poti incadra caloriferul intre cateva dulapuri inchise, perfecte pentru mici lucruri pe care nu ai unde sa le depozitezi. Este o solutie ideala mai ales in dormitor, unde, adesea, intreg peretele ferestrei ramane neutilizat. Daca varianta unei comode ti se pare costisitoare, un simplu blat frumos finisat din lemn pozitionat deasupra caloriferului iti poate oferi un spatiu minimal de expunere, pentru a oferi camerei o noua atmosfera.

In cazul in care parapetul ferestrei este jos, pana in 50 cm, atunci o banca cu loc de sezut deasupra caloriferului este o solutie practica, in special in living-uri. Unde mai pui ca vei utiliza acel loc si iarna, cand vei vrea sa citesti sau sa bei un pahar de vin intr-un loc comod si foarte calduros, admirand privelistea de afara. Orice idee ai alege, nu uita de faptul ca, daca vei vrea sa maschezi suprafata caloriferului, va trebui sa folosesti o masca perforata sau traforata, pentru a nu impiedica functionarea radiatorului si patrunderea caldurii in casa.

Caloriferul solitar, pe un perete plin

De cate ori ai un calorifer montat pe un perete plin intr-o incapere, intreg peretele risca sa ramana nefolosit. Insa acest context iti ofera nenumarate posibilitati de configurare, bine adaptate la functiunea camerei si stilul incaperii. Un astfel de calorifer poate sa fie usor integrat intr-un ansamblu de corpuri de mobilier pentru living, cu aceeasi conditie: pastrarea unei masti cu goluri pentru a permite trecerea caldurii. In dining, poti sa construiesti in jurul lui o comoda pentru tacamuri si vase. Mai mult, daca ai nevoie, caloriferul poate sta fara probleme sub suprafataunui birou sau sub blatul de lucru al unei mese de bucatarie. In hol, spatiul din jurul caloriferului poate fi mobilat astfel incat sa-ti ofere un loc ideal pentru plasarea cheilor si altor nimicuri. Iar daca nu iti doresti interventii majore, o serie de rafturi deasupra pot indrepta privirile spre cateva obiecte decorative frumoase, si nu spre calorifer.

Sursa: casamea.ro

Actualizat: 12 Iulie 2017
COMENTARII