Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum sa-ti decorezi casa cu ajutorul goblenului in mod rococo

02 Iunie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Goblenul – diverse abordari creative – Esti convins ca tehnica goblenului este invechita si fara aplicatii in modernitate? Iata cateva idei in care goblenul este integrat intr-un context actual.

Goblenul – diverse abordari creative - Pictura si broderie

Imaginea unui goblen clasic, dar pictat pe o panza, este cel mai elocvent exemplu ca goblenul poate fi mai mult decat un mod de lucru considerat la limita kitsch-ului. Contextul in care este folosit are o foarte mare importanta. Daca il pictezi in colori vii, iar ambientul din jur este luminos, cu tonuri deschise de culoare, cu elemente sau fibre naturale si doar cu cateva accente traditionale brodate, totul primeste un aer romantic, cu cateva trimiteri etno foarte bine asortate.

Goblenul – diverse abordari creative - Influente rococo

Considerat adesea o perioada tarzie a stilului baroc, stilul rococo se caracterizeaza prin bogatia dusa la extrema a detaliilor si ornamentatiilor, uneori pana la opulenta. Atunci cusaturile incarcat ornamentate si-au gasit locul in marile palate ale Frantei. Astazi, acest stil e definit ca fiind exagerat si greoi. Dar daca folosesti un singur element, precum scaunul din imagine, o rama de tablou mica si un drapaj usor lucios, iata cum poti configura un ambient frumos care abia face referire la somptuozitatea rococoului.

Goblenul – diverse abordari creative - Preluare aluziva

Daca ai terasa decorata destul de incarcat, cu multe elemente din fier forjat, poti prelua doar elementul X-ului din cusatura goblenului. E un element decorativ simplu, ce se potriveste in orice context. Poate fi jucaus sau sobru, depinde de dimensiunea, culoarea si numarul elementelor repetitive. in acest ambient, X-ul a fost folosit prin pictarea pe perete a unui numar redus de elemente care doar in mod aluziv fac referire la goblen, ghiveciul plantei preluand si el din decorul peretelui.

Goblenul – diverse abordari creative - Aspect rustic

Ai un mobilier cu aspect brut si greoi si vrei sa il inveselesti fara sa isi piarda din aspectul rustic? invioreaza-l tot prin motive ornamentale rustice, baticuri cu imprimeu etno sau paturi colorate din lana. Vei vedea cum intreg ambientul primeste personalitate prin alaturarea unui cearsaf decorat cu elemente din traditionalul goblen desenate cu un marker textil. Secretul acestui decor e sa fie realizat intr-o singura culoare, iar panza sa ramana alba cel putin jumatate din suprafata cearsafului.

Goblenul – diverse abordari creative - Flori si cusaturi

In principiu, un spatiu de relaxare din gradina nu are nevoie de foarte multe decoratiuni, dar daca acea zona este mai tot timpul la umbra, iar vegetatia nu se dezvolta asa cum ti-ai dori, inveseleste spatiul cu cateva elemente decorative intens colorate si cu cateva flori ale soarelui, la dimensiunea reala. Nu uita sa pui o rogojina si cateva pernute pe care sa le decorezi cu X-uri colorate si variate ca dimensiune. E nevoie de foarte putin ca totul sa arate mult mai vesel.

Sursa text&foto: Casa-gradina.ro

Actualizat: 02 Iunie 2015
COMENTARII