Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum sa obtii un design elegant si minimalist in stil japonez pentru caminul tau.

30 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Care este primul lucru care va vine in minte atunci cand va ganditi la o locuinta japoneza? Liniste, eleganta, simplitate, intr-un cuvant: ZEN. Japonezii sunt recunoscuti pentru placerea lor de a imbina elementele din natura in locuinta lor, dandu-i un aer seren, modest si plin de influente traditionale specifice japonezilor.

Stilul japonez este recunoscut ca fiind curat si ordonat, intr-un balans perfect intre traditie, obiceiuri stravechi si dragostea acestora pentru natura. De cum pasesti intr-o astfel de casa, simti cum te cufunzi intr-o armonie care iti da o stare de feerie. Aceasta ar trebui sa fie definitia termenului ACASA, iar japonezii au dobandit aceasta maiestrie inca din timpuri stravechi.

Pentru a avea un astfel de camin, nu trebuie sa depuneti mult efort. Este nevoie de putina inspiratie si cateva elemente din cultura japoneza, care va vor garanta rezultatul dorit.

Plantele verzi, elementul central din caminul japonez

De preferat este sa folositi pentru decorare Bonsai sau Bamboo, insa puteti obtine acelasi efect si cu alte plante, gen palmier. Ideea este sa fie cat mai simple si nu colorate. Verdele este elementul central in materie de plante decorative la japonezi.

Lumina, spatiu, energie

Lumina este foarte importanta, de aceea, japonezii aleg ferestrele mari, uneori chiar pe tot peretele, daca aveti deschidere spre o terasa sau un balcon. O casa plina de lumina va fi automat incarcata cu energie si va da senzatia de spatiu suplimentar.

Usi culisante

Japonezii prefera usile culisante in detrimentul usilor normale, care se inchid si se deschid si pe care le folosim, noi europenii, in preponderenta. Este un mit al lor, de a avea usi culisante pentru tot in casa, iar daca acestia se vor muta intr-o locuinta cu usi, primul lucru pe care il vor face, va fi sa inceapa renovarea.

Elemente din lemn si bamboo

In cultura japoneza veti vedea ca acestia folosesc foarte mult lemnul pentru decor. Este mai cald, mai primitor si da senzatia de apartenenta la natura. Chiar si usile culisante sau peretii sunt decorati cu lemn de bamboo.

Design simplu si minimalist

Dupa cum deja stiti, casele japoneze se caracterizeaza printr-un design simplu si minimalist, cu masute pentru ceai foarte joase si perne voluminoase pe care va puteti aseza pentru a saura in liniste un ceai japonez, pe care acestia il consuma dupa un ritual strabun.

Sursa: Freshome.com

Actualizat: 30 Iulie 2014
COMENTARII