Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum sa ne asiguram ca avem o locuinta perfecta pentru sanatatea noastra si a familiei noastre.

20 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Pentru sanatatea noastra, este important nu doar ce mancam sau cate exercitii fizice facem, ci si in ce fel de locuinte traim. Iata mai jos motivele pentru care locuinta ne afecteaza sanatatea.

  • Ne petrecem 90% din timp in interior

Locuintele in care locuim sunt de fapt medii create artificial, iluminate, ventilate, aerisite, incalzite sau racite tot artificial. Ele ne despart de mediul natural si, de regula, au o calitate scazuta a aerului, niveluri de iluminare naturala insuficiente, disconfort termic, iar toti acesti parametri genereaza probleme de sanatate, precum astmul sau alergiile.

  • Sta in puterea noastra sa schimbam lucrurile, pentru a beneficia de un mediu de locuit sanatos

Studiile demonstreaza ca lumina naturala are un impact pozitiv asupra sanatatii, productivitatii, abilitatilor de invatare ale copiilor si, in general, asupra starii noastre de bine. La fel, aerul proaspat prin ventilatia naturala este vital pentru un climat interior sanatos, reducand consecintele toxinelor emise de surse precum aparatele electronice sau solutiile chimice din casa, minimizand astfel riscul alergiilor. O cantitate optima de lumina naturala si o ventilatie naturala sunt preconditii pentru asigurarea confortului interior si a unui consum cat mai redus de energie in casele noastre.

  • Lumina naturala face diferenta

Lumina naturala nu este buna doar pentru sanatate si pentru starea noastra generala de bine, dar ea reduce consumul energetic al locuintei, si, implicit, costurile. Iarna, locuintele dotate cu ferestre de mansarda beneficiaza astfel de aport solar care se traduce prin incalzire pasiva, reducand nevoia de incalzire artificiala. Vara, ai nevoie sa protejezi locuinta de supraincalzirea datorata soarelui iar rulourile exterioare parasolare nu permit caldurii solare sa patrunda in interior, reducand caldura fara a folosi aparate electrice.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 20 Aprilie 2015
COMENTARII