Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum sa construiesti o casa accesibila si persoanelor varstnice.

10 Martie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

La construirea unei case, viitorii proprietari iau in calcul aproape exclusiv nevoile de moment sau asteptarile pentru viitorul apropiat. Nici proprietarii, nici arhitectii, nu fac o prioritate din ideea ca respectiva casa ar trebui sa fie confortabila si pentru persoanele in varsta. Totusi, de cele mai multe ori, casele sunt construite cu scopul de a fi locuite pana la batranete sau chiar de generatiile viitoare. Tocmai de aceea, proiectul ar trebui sa ia in calcul cateva schimbari minore si necostisitoare, in stadiul de concepere a constructiei, dar vitale pentru un trai de calitate pe termen lung.

Proiectul unei case construite pentru o viata presupune o atentie sporita la detalii, experienta si onestitate din partea arhitectului precum si o gandire pe termen lung, din partea clientului. Este greu si neplacut sa iti imaginezi cum ar trebui sa arate o casa pentru persoane cu deficiente motorii, de exemplu, in momentul in care ai toata viata inainte. Dar adevarul este ca momentul proiectarii este cel mai bun pentru acest demers.

Macar o intrare trebuie sa fie fara scari, iar accesoriile trebuie montate la inaltimi accesibile oricui

Astfel, o casa proiectata de la bun inceput pentru viitorul indepartat presupune ca macar o intrare sa fie fara scari, facand facil accesul persoanelor cu probleme motorii. Usile late si holurile largi sunt necesare, in cazul in care proprietarii sunt imobilizati in scaunul cu rotile, dar sunt utile si in tot restul timpului, la mutatul mobilei, de exemplu. Prizele, intrerupatoarele si manerele sunt alte detalii la care trebuie sa fie atenti cei care isi construiesc o casa pentru toata viata.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 10 Martie 2015
COMENTARII