Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum sa amenajezi corect bucataria conform Regulilor Feng Shui

22 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 1 comentarii)

Din punct de vedere feng shui, cele mai importante doua camere dintr-o casa sunt bucataria si dormitorul. La fel de importanta ca mancarea pregatita aici este si armonia culorilor, a energiilor si pacea interioara simtita atunci cand gatesti.

Intelepciunea orientala ii atribuie bucatariei in locuinta acelasi rol pe care il are stomacul pentru trup. Prin urmare, daca pozitia si organizarea bucatariei sunt armonioase, atunci si sanatatea va fi buna.

Amplaseaza bucataria dincolo de centrul casei

Daca te afli abia la inceput si inca mai poti decide unde sa iti amenajezi bucataria, maestrii feng-shui recomanda ca aceasta sa fie amplasata undeva in spatele casei, dincolo de centrul casei si nu ca principala camera, situata la intrare. In caz contrar, risti sa te confrunti cu probleme digestive sau afectiuni legate de nutritie.

Decoratorii Feng-Shui considera ca o bucatarie asezata chiar la intrare ii va invita pe musafirii tai sa ia mereu loc la masa si de asemenea ii va incuraja pe locuitorii casei sa manance mai des decat ar fi nevoie.

Daca insa dispui de un spatiu redus, iar bucataria este amplasata langa intrare, nu te panica. Incearca sa muti atentia de la usa bucatariei decorand partea opusa a holului cu un obiect sau un aranjament care sa distraga atentia privitorului.

Locul ideal este partea de est a casei. Bucataria nu trebuie sa fie in aceeasi linie cu usa de la intrare. Daca e totusi asa, tine mereu inchisa usa de la bucatarie.

Plita sau aragazul reprezinta locul bunastarii familiei si, de aceea, trebuie asezat cu fata catre mijlocul casei, niciodata inspre usa de la intrare, alaturi de chiuveta sau de frigider. Daca nu se pot evita astfel de pozitionari, trebuie separate prin mici paravane, de preferat din lemn. Sa nu-ti lipseasca din bucatarie vasele din ceramica.

Locul unde gatiti trebuie sa fie amplasat astfel incat bucatarul sa poata vedea pe oricine ar intra in bucatarie. Daca aragazul sau blatul de bucatarie este pozitionat pe peretele opus intrarii, se recomanda o oglinda deasupra acestuia, pentru vizibilitate asupra usii.

Albul e cea mai buna culoare pentru bucatarie. Nu atarna pe pereti cutite sau alte obiecte ascutite. Cand nu sunt folosite, acestea trebuie tinute in sertare sau in suporturi speciale. Evita sa agati cosulete cu flori uscate sau artificiale. Apeleaza mai degraba la plante vii, naturale.

O bucatarie murdara aduce ghinion si afecteaza sanatatea familiei tale. Mentineti curatenia si stergeti des suprafetele care intra in contact cu alimentele.

Sursa: Unica.ro

Actualizat: 22 Octombrie 2014
COMENTARII
 
Alina T @ 2015-05-15
 
 
 
 
 
4 /5
 
Foarte interesant si util articolul! Stau de 3 ani intr-un complex rezidential din n-e Bucurestiului, iar de curand am inceput sa fiu interesata de feng shui, asa ca am inceput usor-usor sa imi redecorez apartamentul. Am inceput cu baia, iar acum ma bucur ca am gasit inspiratie pentru bucatarie, mai ales ca am destul spatiu pentru asta :) Multumesc pentru inspiratie!