Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum sa alegi terenul potrivit atunci cand construiesti o casa cu costuri reduse.

22 August 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Terenurile de la periferia orasului inseamna o oportunitate uriasa pentru cei care isi doresc sa locuiasca la casa, dar nu sunt dispusi sa plateasca preturile din centrul orasului. La marginea orasului s-au construit cartiere bine puse la punct, cu infrastructura dezvoltata si tot confortul necesar.

Alegerea unui teren nu este un demers simplu si nu ar trebui sa tina cont doar de pozitionare. Exista o serie de capcane in care puteti intra, daca nu dispuneti de informatiile necesare.

Casele pot fi construite pe orice tip de teren, insa, in unele cazuri, fundatia poate fi foarte scumpa, tocmai datorita terenului nepotrivit.

Pretul mic - calitatea scazuta a parcelelor

Alte probleme pot fi generate de forma terenului. Terenurile inguste sau cu o forma neregulata pot ridica probleme atat la proiectare cat si la obtinerea autorizatiei. Aceste terenuri sunt, in general, si mai ieftine, asadar, atentie mare la pret.

Investitia in terasare si consolidare - un procent considerabil din pretul casei

Terenurile aflate in panta sau la poalele muntilor ridica probleme chiar si mai mari atunci cand vine vorba despre amenajare, acces si functionalitate. Pentru astfel de terenuri va fi nevoie de investitii importante in terasare si consolidare.

La modul general si ideal, pentru constructia unei locuinte ar trebui ales terenul aflat intr-o zona rezidentiala. La polul opus, zonele cu activitati predominant economice, respectiv hale de productie sau conglomerate comerciale, trebuie evitate din cauza agitatiei si poluarii pe care le implica. Este mai simplu daca terenul este intravilan, are drumuri de acces deja construite si asfaltate si este sau poate fi usor bransat la retelele edilitare. Cealalta varianta, pentru cei vizionari, care dispun de timpul de asteptare, este achizitia unui teren intr-o zona care ar putea sa se dezvolte rezidential in timp. O alta etapa importanta este verificare minutioasa a actelor terenului.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 22 August 2014
COMENTARII