Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum sa aduci Energia buna, Sheng Chi, in camera copilului tau?

28 Septembrie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Specialistii in Feng Shui recomanda verificarea periodica a nivelului de energie Chi din casa, in special cand avem copii. Poate ca energia Chi este blocata inainte sa ajunga in camera copiilor de obiecte enorme. 

Energia buna (Sheng Chi – experimentata, de exemplu, atunci cand ne plimbam pe o plaja si, in general, acolo unde exista natura bogata, neafectata de om) este favorizata de spatiile clare, luminoase, fara aglomerari de obiecte.

Sha Chi, sau energia nefasta, este favorizata de unghiurile dure, de absenta plantelor. Sha Chi este prezenta in spatiile naturale afectate negativ de oameni.

Un alt principiu Feng Shui spune ca mobilele trebuie periodic rearanjate, pentru ca energia sa circule in interiorul casei. Toate acestea sunt idei potrivite pentru o camera de copil, care are nevoie de libertate, de stimulare si de culoare.

Pentru chinezi, Chi este suflul cosmic al dragonului, pe care il putem traduce ca „energie vitala“. Invizibila si subtila, ea circula in toate lucrurile. 

Feng Shui (literal: „vant si apa“) este scopul pentru armonizarea Chi-ului unui loc, astfel incat sa fie favorizata prosperitatea celor care locuiesc acolo.

Stimularea creativitatii

Dupa legea tao, copilul poarta natural in sine creativitatea si bucuria, surse ale unei mari energii. Chinezii sunt atenti, pentru ca aceste calitati trebuie dezvoltate si stimulate in toata casa pentru a avea o familie fericita.

Pentru a le stimula, este dezirabil ca spatiul copilului sa fie intr-o dezordine lejera, dar nu intr-un haos. Un covor mare si moale sau nisa unui mezanin poate servi acestui spatiu.

Jocurile care stimuleaza imaginatia copilului trebuie sa ii stea la indemana – asadar, undeva jos. Asezarea lor la inaltime induce ideea de efort si franeaza spontaneitatea.

Un aranjament sau mai multe, in forma de cub sau de rulou, usor de deplasat, pot sa il scoata din inertie.

Formele joaca, si ele, un rol. Creativitatea e considerata de „metal“ – asadar, se leaga de forme rotunde sau ovale, pline de amuzament. Tot ceea ce e rotund (scaune pouffe sau lampi in forma de ou) poate aduce ceva pozitiv.

Il ajuta sa se concentreze

Uneori, camera copilului e si micul sau birou. In fata provocarii de a tine locului un copil care vrea numai sa se miste, arta Feng Shui recomanda sa fie eliminat orice flux perturbator. 

Ideal ar fi sa fie cu spatele la perete, pentru ca cel mic sa stea mai comod. Chiar daca taburetul pare potrivit, un scaun cu spatar e mai sanatos.

Feng Shui atrage atentia si asupra altor factori de agitatie, precum locul unde copilul isi poate odihni privirea. Asta poate parea fara importanta, insa trebuie sa te asiguri ca usa e in campul sau vizual. Posibilitatea de a fi surprins il poate face anxios.

Pentru bune rezultate scolare, zona de „educatie si cunostinte“, in nordul camerei, cere toata atentia. Activarea sa poate permite copilului sa deprinda mai simplu aptitudini necesare invatarii. Aici e vorba de biblioteca, enciclopedii si celelalte materiale educative.

Favorizarea somnului

Somnul reparator vine cu ajutorul „broastei testoase“, acest animal celest al mitologiei chineze, menit sa protejeze. Ea este cea care il face sa se simta in siguranta. Pentru a simboliza carapacea ei, capul copilului are nevoie sa stea catre un perete sau o tablie a patului.

Atentie, asadar, la paturile de la mezanin, unde senzatia de vid predomina, chiar daca nu e vorba despre un spatiu deschis total. Paturile puse sub fereastra genereaza nesiguranta, oboseala. Chi-ul natural al corpului are tendinta de a „fugi“ prin fereastra.

Feng Shui nu neglijeaza niciun detaliu; de asemenea, atrage atentia asupra imaginilor plasate in fata patului, care trebuie sa fie odihnitoare si optimiste. Orice afis agresiv poate genera cosmaruri.

Daca ii plac monstrii si dinozaurii, mai bine sa fie pusi pe celalalt perete. Ca sa adoarma repede, albastrul e o culoare indicata de arta Feng Shui pentru favorizarea somnului.

Sursa: psychologies.ro

Actualizat: 28 Septembrie 2015
COMENTARII