Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum să alegi un tablou pentru living

12 Mai 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Living-ul este de obicei cea mai mare și ofertantă cameră din toată casa, așa că îți poți permite să folosești mai multe obiecte decorative pentru a o înfrumuseța. Cel mai simplu mod de a-ți decora livingul este cu un tablou, sau chiar mai multe, în funcție de mărimea lor.

Caută un tablou dintr-un material potrivit

Tablourile canvas sunt cele mai cunoscute și folosite în casele noastre, pentru că sunt ușoare, nu au un preț mare și le găsești într-o gamă variată de mărimi, forme și imagini. Orice magazin cu decorațiuni sau de bricolaj are în stoc astfel de tablouri. De cele mai multe ori, tablourile canvas au un design simplu, modern, chiar minimalist. Din acest motiv un tablou de acest gen se potrivește în casele moderne, decorate simplu.

Pe de altă parte, picturile în ulei, tempera, sau executate în alte tehnici de artiști sunt mult mai speciale. În primul rând, trebuie să te gândești că fiecare tablou este unicat și că nici unul nu va fi identic cu al tău. Nu spunem că ar trebui să faci investitii în adevarate opere de artă, dar poți căuta artiști tineri care experimentează stiluri noi de pictură. Un astfel de tablou poate scoate în evidență orice living, dar trebuie să te gândești că este mult mai greu de îngrijit decât un tablou canvas.

Alege o culoare care se potrivește cu restul camerei

O cameră simplă, fără niciun obiect decorativ e ca o pânză albă de tablou. Totuși, există și cazuri în care livingul este deja amenajat, pereții sunt văruiți într-o anumită culoare și ai și alte obiecte decorative. În astfel de situații trebuie să alegi un tablou care să se potrivească cu livingul din punct de vedere cromatic. Ce culori predomină în livingul tău? Daca draperiile și canapeaua au aceeași culoare, alege un tablou care să aibă acea nuanță în schema cromatică.

Folosește-te de culorile complementare

În funcție de nuanța care predomină în living, caut-o pe cea care îi este complementară.

Când vine vorba de culoare poți să faci mai multe combinații. Pentru un living ce e decorat în mai multe nuante ale aceleiași culori un tablou care respecta aceeași regula este potrivit. De asemenea, dacă ai ales să îți decorezi livingul doar în două culori, păstrează aceasta tematică și în tablou.

Ia în calcul mărimea peretelui și a tabloului

Pentru a decide cu ce tablou să îți înfrumusețezi livingul trebuie să te hotărăști pe ce perete îl vei pune. E un perete mare și gol sau ai la dispoziție doar puțin spațiu pe care vrei să îl înfrumusețezi? Îți vom spune ce alegere să faci indiferent de spațiul pe care îl ai. Un perete gol pare situația ideală, dar chiar și atunci poate fi dificil să faci alegerea corecta. Variantele sunt nelimitate, atât timp cât esti creativ. Un tablou mic pe un perete mare alături de câteva plante în jur poate crea o imagine foarte plăcută. De asemenea, mai multe tablouri care să aibă aceeași temă sau aceeași paletă cromatică aduc un aer sofisticat în living.

Impactul vizual pe care îl va avea tabloul în living depinde în mare măsură de culori și temă. Și stilul tău de viață influențează alegerile pe care le faci când vine vorba de amenajat. așa că tu ești cel care decide cât de mult vrei să atragi atenția cu livingul, care este un spațiu comun de relaxare.

Dacă ești genul clasic poți să alegi o reproducere a unui peisaj sau portret faimos. Într-o casă ce are un design minimalist și simplu se potrivește un tablou canvas în același stil, sau un tablou pictat de un artist modern.

Toate informațiile și ponturile de mai sus sunt menite să te ajute cât mai mult să îți amenajezi un living în care să fii relaxat și să te simți acasă.

Sursa: homedecomag.ro

Actualizat: 12 Mai 2017
COMENTARII