Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum poti combate scumpirea energiei inca din faza de constructie a unui imobil

12 August 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cand vine vorba de a achizitiona o locuinta, pretul energiei electrice este unul dintre principalele motive de ingrijorare pe termen lung, pentru proprietari. Studiile specialistilor arata faptul ca, printre cei mai afectati, vor fi cei cu veniturile mici si mijlocii, care au de achitat o factura mai mare, raportata la venituri, din cauza locuintelor slab eficiente energetic. Specialistii in domeniu spun ca solutii exista insa ele presupun schimbari radicale si investitii initiale serioase pentru a contracara scumpirea energiei electrice.

Eficienta energetica nu este o prioritate pentru romani, chiar si in conditiile in care certificatul energetic a devenit obligatoriu. Proprietarii incearca sa fuga de costurile suplimentare in loc sa afle adevarul despre cat de multa energie pierde locuinta lor. Aceasta situatie este ingrijoratoare, in contextul in care pretul energiei si deficitul de energie sunt estimate sa creasca substantial.

‚Äč

Comisia Europeana modifica directivele de constructie

Costurile legate de energie devin un motiv important de ingrijorare pentru viitorul economic al Romaniei. Problema nu este insa doar la nivel national. Comisia Europeana chiar a inasprit directiva de Performanta Energetica a Cladirilor, astfel incat sa se contruiasca nu doar cladiri verzi ci cladiri verzi de o calitate superioara, care sunt independente energetic. Acest lucru ar trebui sa se intample in urmatorul deceniu.

In Romania, deficitul de locuinte ar putea face pretul energiei sa scada

In Romania insa, lucrurile ar putea sa se indrepte, pe termen mediu si lung. Datorita deficitului mare de locuinte care se resimte in tara, se vor construi tot mai multe locuinte in concordanta cu noile directive europene. Astfel, in timp, numarul proprietarilor care au locuinte complet independende energetic, ar putea fi suficient de mare incat sa faca pretul energiei sa scada.

Aceasta teorie este argumentata prin faptul ca, prin economiile pe care le aduce, o casa eficienta energetic le ofera proprietarilor stabilitate financiara. Astfel, un client bancar ce a accesat Ipoteca Verde are sanse mici sa ajunga in incapacitate de a-si plati ratele. Prin urmare, o locuinta verde are toate motivele sa fie mai cautata decat una conventionala. Singura bariera este faptul ca, pentru o asemenea constructie, pretul initial este considerabil mai mare decat pentru o constructie clasica. Acesta este un motiv suficient pentru a descuraja viitorii proprietari, desi costurile sunt recuperate rapid, in primii ani de functionare.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 12 August 2014
COMENTARII