Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum indepartezi petele dupa renovarea de Sarbatori?

23 Noiembrie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Deja putem incepe numaratoarea inversa pana la Craciun. Si cum romanul doreste intotdeauna sa il prinda praznicul cu casa aranjata, curata, proaspat vopsite, va oferim cateva sfaturi utile, si anume: Cum indepartezi petele dupa renovare - sfaturi, care prind bine, pentru a avea casa impecabila dupa reamenajare.

VOPSEAUA LAVABILA

Este dificil de indepartat cu apa calda. Aceasta o fixeaza si mai tare. Folositi o carpa curata si apa rece. Mai intai indepartati, la prima mana, grosul petelor, dupa care, in functie de suprafata (gresie, parchet, usi etc.) adaugati detergentul potrivit si spalati tot cu apa rece, folosind lavete si mopuri de dimensiuni mari.

CHITURI DE ROSTURI

De pe placile de faianta, gresie, mozaic, caramida aparenta, sticla, astfel de pete se scot usor cu spaclul manuit fin. Daca va e teama sa nu zgariati suprafetele, va e de ajutor un detergent acid lichid. Acesta ajuta la curatarea urmelor de saruri saline sau de chituri de rosturi pe baza de ciment. Detergentul acid nu trebuie folosit pe suprafetele poroase si calcaroase (marmura, travertin etc.).

SILICON

Nu sunt solventi pentru silicon, ca atare urmele trebuie sa se usuce foarte bine, pentru a le indeparta prin dezlipirea de pe suprafata respectiva. Daca stratul este prea subtire, folositi un cutter, smirghel sau burete cu banda abraziva. Daca fragmentul de silicon este o prelungire a vreunui rost sau a vreunui spatiu umplut, inainte de indeparta partile nedorite, in surplus, folositi cutter-ul pentru a taia legatura cu „lucratura”. Altfel riscati sa smulgeti si umplutura siliconica.

ADEZIV DE GRESIE SAU FAIANTA

Este un tip de adeziv pe baza de ciment, care nu poate fi dizolvat. Mesterii faiantari folosesc, de obicei, spaclul pentru a indeparta astfel de urme. Pe suprafete pretioase, incercati sa smirgheluiti foarte usor grosul, iar cand ajungeti aproape de suprafata placii, folositi un detergent acid (nerecomandat pentru placarile cu marmura sau alta piatra).

ALTE TIPURI DE VOPSEA

Solventul adecvat indepartarii vopselei este mentionat pe eticheta cutiei de vopsea. Dar nu folositi solventi pe suprafetele lacuite (parchet, mobila, usi) ori vopsite (usi metalice, pereti), pentru ca stratul respectiv este afectat iremediabil! Nici pe lemnul netratat, nelacuit nu se poate folosi solvent, fiindca se va pata. Pe o astfel de suprafata cel mai bine se foloseste o bucata de smirghel fin, strict deasupra petei de vopsea.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 23 Noiembrie 2015
COMENTARII