Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum ar fi sa locuiesti intr-o scoica, in adancul marii?

16 Februarie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cum ar fi sa locuiesti intr-o scoica, in adancul marii? De la aceasta intrebare a pornit procesul creativ in cazul Casei Nautilus, una dintre cele mai iesite din comun constructii din Mexico City. Proiectul apartine arhitectului mexican Javier Senosiain, admirator al lucrarilor lui Antoni Gaudi sau ale lui Frank Lloyd Wright.

Desi este un oras fara iesire la apa, Mexico City se mandreste cu o scoica uriasa.

Constructia iesita din comun poarta semnatura arhitectului Javier Senosiain, unul dintre promotorii contemporani ai arhitecturii organice (conform careia constructiile trebuie sa se integreze armonios in mediul inconjurator). Proiectul a fost conceput la cererea unei familii tinere, care a dorit sa isi creasca cei doi copii intr-o locuinta „aproape de natura”.

„Cum ar fi sa locuiesti intr-o scoica, in adancul marii?” – aceasta a fost intrebarea de la care a plecat conceptul intregului proiect, inspiratia pentru Casa Nautilus. Potrivit descrierii arhitectului, locuinta ii face pe toti cei aflati inauntru sa se simta „precum o molusca ce se deplaseaza dintr-o camera in alta, ca un locuitor ce traieste in simbioza cu adapostul sau conservat in straturile Pamantului, izolat de restul lumii”.

Fatada casei este formata dintr-un vitraliu urias, care lumineaza zona de living intr-un mod uimitor. Proprietarii spun ca se bucura de curcubeu in fiecare zi.

Nici podeaua si tavanul, nici peretii nu sunt paraleli, astfel ca experienta vizitarii unei astfel de case este diferita fata majoritatea cladirilor construite in prezent.

Scara in spirala face legatura dintre sufragerie si dormitor. De la etaj, proprietarii se delecteaza cu privelistea catre munti
„in acest proiect, podeaua este o spirala logaritmica, ce se adapteaza singura terenului pe care este construita casa. Studiul pe un model la scara redusa a dus la numeroase schimbari, pentru a afla volumul exact potrivit acestei cladiri. Nu rezultatul in sine este cel ce a oferit satisfactia, ci procesul creativ, ce a fost interesant, recreational si chiar amuzant”, povesteste arhitectul mexican Javier Senosiain, ale carui creatii au atras admiratie, de-a lungul timpului, dar au provocat si reactii controversate.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 16 Februarie 2015
COMENTARII