Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum amenajezi o grădină de dimensiuni reduse

15 August 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Amenajarea pentru o gradina mică depinde de cateva detalii “tehnice” ale acestia: este betonată sau nu, are gazon sau nu, există o zonă cu pământ sau nu, este intens luminată de soare sau este umbrită, are sau nu pomi. Fiecare detaliu în parte este un criteriu de bază pentru amenajare.

În general o gradină mică trebuie destinată doar relaxării, pentru că nu este spațiu pentru a face și o gradină cu zarzavat. Nu renunța însă la plantele aromate, foarte ușor de intreținut, rezistente și plăcut mirositoare, acestea îți vor da satifacția grădinăritului. Totuși dacă este o grădină de dimensiuni reduse dar ceva mai spațioasă poți pune câteva vase cu roșii și ardei, poate și unul cu castraveți, sau poți face o zonă de grădinărit. Practic un metru pătrat de pământ fertil poate să acopere necesarul de roșii, ardei și castraveți al unei familii pentru o lună, poate chiar două.

Organizarea este secretul

Arbustii inalti, dar mai ales plantele cataratoare, care ocupa mai putin loc, sunt o solutie ideala pentru mascarea limitelor unei gradini mici, creand iluzia unui spatiu mai mare. daca alegi plate cataratoare tine cont de faptul ca cele mai multe au nevoie de soare, sunt acaparatoare, dar foarte putin pretentioase in ceea ce priveste calitatea solului.

Alterneaza speciile pentru a evita un aspect monoton, dar si pentru a te bucura de flori mai multa vreme. O solutie este sa renunti complet la plante cu flori si sa alegi doar plante cu frunze – cele mai bune alegeri: aloe, plantele suculente. Sunt decorative, rezistente si usor de intretinut.

Amplaseaza tufele inalte spre marginea curtii si imbraca zidurile in plante cataratoare. Imbraca gardul in plante cataratoare, iedera sau rochita randunicii. Sunt decorative, spornice, prolifice si cresc repede. O tufa luxurianta de caprifoi este o solutie excelenta mai ales pentru garduri si ziduri.

Un truc: intr-o gradina mica, pespectiva este esentiala, asa ca daca s epoate mergi pe varianta unor garduri cat se poate de mici, din gard viu sau din uluci rare. In felul acesta vei lasa impresia de spatiu iar limitele gradinii mici se vor pierde.

In loc sa prinzi dalele in ciment, fixeaza-le intre borduri, pe un pat de nisip, iar intre rosturi lasa sa creasca iarba sau plante pentru rocarii. Este o solutie foarte buna si poate fi folosita pentru toata gradina, mai ales daca nu vrei complicatii legate de tunderea ierbii, a gazonului sau a vegetatiei, in general.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 15 August 2017
COMENTARII