Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum alegi cel mai bun dezumidificator de cameră?

29 Ianuarie 2019
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Este important să existe un nivel adecvat de umiditate într-o încăpere (între 30 și 50%), în special în cazul persoanelor cu diferite afecțiuni respiratorii sau al copiilor. Când umiditatea este prea mare, se înmulțesc bacteriile și apare mucegaiul. Un dezumidificator de cameră este în aceasta situație o soluție potrivită.

Dezumidificatoarele casnice funcționează eficient, elicea trecând aerul din încăpere prin bobine cu agent de răcire, ceea ce duce la condensarea vaporilor și transformarea în apă, care va fi colectată într-un rezervor. Așa cum arată multe păreri despre cele mai bune dezumidificatoare de cameră, caracteristica cea mai importantă o reprezintă capacitatea, câți litri va colecta într-o zi; cu cât e mai mare spațiul, cu atât e necesară o capacitate mai ridicată; de exemplu, pentru o cameră de 25 metri pătrați ar fi necesar un aparat cu 12-14 l/zi. De interes este și capacitatea rezervorului ce colectează apa, care trebuie golit odată ce se umple; e necesar ca aparatul să aibă o funcție de oprire automată la umplerea rezervorului și să aibă o alarmă care semnalează acest lucru.

O altă funcție utilă o reprezintă pompa verticală, care va colecta și trimite apa într-un recipient extern, ceea ce permite funcționarea fără oprire. De asemenea, funcția de monitorizare a nivelului de umiditate din încăpere (higrostat) este foarte bună, aparatul oprindu-se automat atunci când citește un nivel optim, după care pornește după un interval (în general, după 30 minute) și verifică din nou, pornindu-se dacă umiditatea a depășit limita setată. Unele dezumidificatoare casnice au și o funcție de purificare a aerului, foarte utilă. Dacă îl vei folosi în mai multe camere, contează și dimensiunile – ai nevoie de un aparat compact care se transportă usor, eventual cu roți.

Controlul nivelului umidității are multe beneficii. În timp ce aerul uscat cauzează disconfort și uscarea pielii, aerul prea umed nu numai că îți afectează sănătatea, dar îti poate deteriora și obiectele din casă. Folosirea unui dezumidificator limitează deteriorările și crește nivelul de confort la tine acasă sau la birou.

Sursa : clovis.ro

Actualizat: 29 Ianuarie 2019
COMENTARII