Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cu ce soluţii vin băncile după epuizarea fondurilor Prima casă

19 Octombrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Bancpost ar putea să lanseze până la sfârşitul lunii octombrie o ofertă specială de creditare imobiliară, complementară la Prima casă, după ce a epuizat plafonul de garanţii alocat de Ministerul Finanţelor, potrivit unor surse din piaţa bancară.

Se discută despre un produs strict pentru clienţii care au aplicat la Bancpost pentru programul Prima casă şi care au rămas neacoperiţi din cauza epuizării fondurilor. Practic, Bancpost ar putea să ofere împrumuturi ipotecare fără garanţia statului la o dobândă mai mică decât cea practicată de bancă la creditele imobiliare standard şi cu un avans mai mic, care ar putea fi de 5-10%. Totuși sursele menționează că noul produs va fi scos din oferta Bancpost imediat ce va primi din nou fonduri pentru Prima casă.

La creditele Prima casă, care se acordă exclusiv în lei din 2013, avansul minim este de doar 5%, iar dobânda este de 2% plus Robor la trei luni (în prezent de 0,69%).

În cazul creditelor imobiliare standard Bancpost a majorat în februarie 2016 avansul de la 15% la 33% la lei, iar la euro de la 25% la 43%. Banca a revenit asupra deciziei în septembrie şi a redus avansurile la 25% la lei şi 35% la euro.

Actualizat: 19 Octombrie 2016
COMENTARII