Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cu ce au animat studenții timișoreni parcul de lângă Castelul Huniade?

09 Februarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Tinerii au dat viață și culoare unui parc din centrul Timișoarei. În Parcul Castelului se află una dintre cele mai mari instalaţii urbane de „string art” din țară. Labirintul din Castel este o lucrare realizată de peste 20 de tineri.

În parcul de lângă Castelul Huniade (Muzeul Național al Banatului) din urbea de pe Bega a luat naștere acest labirint. Este vorba despre o lucrare realizată prin tehnica „string art”. „String art” este tehnica prin care artiştii creează opere folosind aţe şi cuie bătute în lemn. La realizarea și montarea ansamblului – Labirintul din Castel – au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit 10 kilometri de ață colorată, aproape doi metri cubi de lemn și peste 1.500 de cuie. Structura măsoară 25 de metri pătrați, iar înălțimea atinge, în cel mai înalt punct, 6 metri.

Labirintul din Castel este primul pas al inițiativei „Animă un parc!”, prin care, sub egida programului Timișoara – Capitala Tineretului din România, se dorește revitalizarea mai multor spații urbane din oraș.

Realizarea acestei instalații a avut loc la iniţiativa studenţilor din organizaţia Facultăţii de Arhitectură – Asociaţia de la 4 – cu sprijinul echipei Cufir şi al Timişoara – Capitala Tineretului din România.

Sursa: tion.ro

Actualizat: 09 Februarie 2017
COMENTARII