Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Creditul care garanteaza calitatea constructiei: un nou concept - Ipoteca Verde. Care sunt beneficiile?

08 Septembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Suna ciudat, insa da, exista si acest produs pe piata: Ipoteca Verde. Va intrebati oare ce reprezinta aceasta Ipoteca Verde, si de unde acest nume bizar, nu-i asa?

Ei bine, Ipoteca Verde nu este doar un imprumut bancar. Este o garantie o calitatii. Pentru a obtine acest tip de finantare, dezvoltatorii nu trebuie doar sa treaca de o evaluare initiala, ci sunt urmariti pe toata perioada constructiei chiar de compania care reprezinta interesele constructiilor verzi in tara: Romania Green Building Council.

Asadar, nu exista metode de a pacali sistemul iar produsul final este garantat: o locuinta care este prietenoasa cu mediul, foarte rezistenta in timp si foarte economica.

Modul in care se poate obtine dreptul de a construi cu Ipoteca Verde.

  • Dezvoltatorii se intâlnesc cu Romania Green Building Council pentru a prezenta proiectul, fie el concept sau in desfasurare.
  • Exista o lista de criterii care trebuie indeplinite, pentru a fi siguri ca proiectul atinge nivelul cerut de eficienta energetica si alte criterii verzi.
  • Urmeaza semnarea unei intelegeri prin care dezvoltatorul se angajeaza ca va urmari aceste criterii, iar proiectul este astfel pre-calificat.
  • Pe intreg parcursul lucrarii se colaboreaza cu dezvoltatorul pentru a nu exista surprize neplacute, caci proiectul trebuie, bineinteles, sa satisfaca toate criteriile stabilite de comun acord inainte de a primi consimtamantul pentru ca banca sa ofere discountul aferent Ipotecii Verzi la momentul finalizarii proiectului.

Care sunt beneficiile pe care Ipoteca Verde le aduce proprietarului locuintei precum si dezvoltatorului?

  • Proprietarul primeste o calitate mai buna, o locuinta mai sanatoasa si mai eficienta energetic.
  • Dobanda mai mica, impreuna cu economiile viitoare, inseamna ca totalul pe care il platesc pentru rate si utilitati va fi mai mic in fiecare luna, comparativ cu cheltuielile in cazul unei locuinte clasice.
  • Dezvoltatorul va putea astfel sa investeasca mai mult in design, echipamente, materiale si alte componente verzi, avand certitudinea ca exista un produs financiar potrivit potentialilor cumparatori, care rasplateste eficienta energetica si criteriile verzi ale proiectului.
  • Ipoteca Verde are o limita de creditare mai mare decat Prima Casa, ceea ce poate ajuta dezvoltatorii care au dificultati in a intruni criteriile financiare când construiesc in zonele urbane.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 08 Septembrie 2014
COMENTARII