Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Costul ipotecarelor în lei este între 4% şi 5% pe an la băncile mari

24 Ianuarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dobânda anuală efectivă, cu toate comisioanele incluse (DAE), pentru un credit ipotecar standard în lei se situează în prezent între puțin sub 4% şi 5% în cazul celor mai mari zece bănci din România, potrivit datelor agregate de ZF de pe portalul financiar finzoom.

Cea mai bună DAE anuale pentru un credit în valoare de 68.000 de euro echivalentul în lei pe o perioadă de 30 de ani o afişează BRD, a doua cea mai mare bancă locală, costul total al creditului fiind de 3,96%. Avansul adus de client în acest caz este 35%, însă ă în condiţiile existenţei unei garanții suplimentare nivelul avansului minim scade şi până la 15%. Dobânda anuală este calculată în funcție de indicatorul Robor la şase luni peste care banca percepe o marjă de 2,75%.

BRD este urmată în topul băncilor cu cea mai mică DAE la creditele ipotecare standard în lei de către turcii de la Garanti, care percep un cost anual total de 4,17%.

Foarte aproape este şi banca de stat CEC Bank, care se plasează pe locul trei în topul dobânzilor, cu o DAE de 4,18%. În cazul Raiffeisen şi alc ING Bank, dobânzile anuale efective sunt de 4,2%, respectiv 4,24%.

Dobânzile anuale efective pot fi şi mai reduse în cazul în care clienţii care accesează creditul aleg să-şi încaseze banii la banca finanţatoare.

Cea mai mare dobândă efectivă pentru un credit imobiliar standard este afişată de Banca Transilvania, respectiv 5,02%. Printre băncile ale căror DAE se apropie de nivelul de 5% se mai regăsesc BCR, UniCredit, Alpha Bank şi Bancpost.

Sursa: zf.ro

Actualizat: 24 Ianuarie 2017
COMENTARII