Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Contructiile verzi: beneficiile mediului sunt puse inaintea beneficiilor proprietarilor.

29 Ianuarie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Constructiile verzi au inceput sa atraga deopotriva atentia clientilor si dezvoltatorilor de imobiliare, motiv pentru care, mai nou, sintagme precum „reduce consumul de energie pana aproape de zero” sunt tot mai des intalnite. Iar acesta este, intr-adevar, un aspect foarte important in domeniul constructiilor verzi si o performanta care inca nu a putut fi atinsa de constructiile conventionale. Insa, cladirile verzi pot fi mult mai mult de atat. Constructorii cei mai atenti la detaliu din aceasta bransa sunt de parere ca o cladire cu adevarat verde este aceea care foloseste energia regenerabila, diversitatea materialelor si diversitatea tehnologica, toate pentru a atinge scopul suprem: acela de a ridica o constructie care este inglobata perfect de natura.

Chiar daca romanii abia s-au acomodat cu conceptul de cladiri verzi si ce presupune acesta, specialistii din domeniu incearca sa impinga viziunea potentialilor clienti un pas mai inainte. De data aceasta se vorbeste despre concepte abstracte, precum „viziunea holistica a constructiilor verzi”. Acestia sunt cei care calculeaza de la bun inceput cum pot influenta locul constructiei si materialele folosite, astfel incat proiectul sa fie in aceeasi masura prietenos cu natura, cat si perfect pentru proprietar.

Prioritatile legate de energie sunt gresit interpretate

Tot gresit interpretate sunt si prioritatile legate de energie. Cresterea costurilor pe acest segment este, bineinteles, o problema in sine, dar atunci cand interpretata intr-un context mult mai larg, situatia devine alarmanta.

Constructiile verzi, asa cum se fac azi, nu sunt gresite. Doar ca trebuie imbunatatite

Aceasta viziune pare a fi o aprofundare inutila, in momentul in care constructiile verzi abia au devenit un concept inteles si des aplicat. Cu toate acestea, cei care predica acest tip de gandire sustin ca viziunea lor este complementara tuturor celorlalte idei de constructii verzi, pe care nu incearca sa le inlocuiasca, ci doar sa ofere o alta viziune asupra directiei in care mergem.

Dupa cum era de asteptat, tarile puternic orientate catre cresterea calitatii vietii au implementat deja acest tip de viziune asupra constructiilor. Suedia si Danemarca, de exemplu, au decretat ca acest tip de principii sunt obligatorii pentru toate cladirile publice. in SUA si Asia, evolutia in aceasta directie este rapida. in unele cazuri, argumentele sunt legate de protejarea mediului. in alte cazuri inca, de exemplu in Asia, orientarea este mai degraba una economica: doar prin rigurozitate se poate ajunge la un model economic valid, care sa sustina ritmul de dezvoltare al zonei, in timp ce protejeaza natura, creaza locuri de munca si aduce satisfactie oamenilor.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 29 Ianuarie 2015
COMENTARII