Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Consumul energetic al imobilului tau, la fel de important precum consumul de carburant al masinii tale.

31 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Facand o paralela intre achizitia unei masini si achizitia unui imobil, in ambele cazuri trebuie sa ne raportam la consum, fie ca este vorba despre consumul despre combustibil, fie ca este vorba despre consumul de energie. Consumul de energie, dar mai ales eficienta energetica si reducerea de costuri ar trebui sa fie pe lista prioritatilor celor care isi cumpara o casa, dupa cum sustin reprezentantii URSA Romania, filiala locala a grupului spaniol Uralita, specializat in productia de vata minerala din sticla. Acordand o atentie deosebita acestui aspect, automat ne imbunatatim calitatea vietii in spatiul in care locuim, ceea ce sta de fapt la baza notiunii de ACASA, nu-i asa?

In ultima perioada, cererea de materiale de calitate este in usoara crestere deoarece au inceput sa existe din ce in ce mai multi consumatori care isi fac calcule de eficienta energetica, atunci cand isi izoleaza casa. Un calcul simplu releva faptul ca pentru 150 mp de acoperis, pretul mediu pentru o izolatie cu vata de sticla de calitate, cu grosimea de 30 cm, este de circa 4.000 de lei, iar daca se foloseste un material de calitate standard, la aceeasi grosime, pentru aceeasi suprafata, pretul poate ajunge la aproximativ 3.000 de lei.

Daca fiecare consumator ar deveni constient de acest calcul, atunci cu siguranta cererile pentru materialele din zona standard ar putea sa se reduca, in favoarea celor de calitate. Din pacate, greseala pe care o fac cei mai multi utilizatori este ca nu folosesc grosimea recomandata de minimum 30 cm la izolatiile acoperisurilor, dimensiunea cea mai intalnita fiind de 15 cm sau chiar mai putin. In aceste conditii, banii «economisiti» cu aceasta izolatie standard de maxim 15 cm, sunt practic inghititi in 2-3 ani de cresterile de pret la toate tipurile de energie, iar eficienta sperata este minima, in realitate.

Din punct de vedere al consumului zonal, partea de est a tarii cumpara cea mai multa vata de sticla, insa de calitate standard, in timp ce, in zona de sud-est, se vinde vata de o calitate superioara. In zona de vest a tarii consumul este cel mai redus si in continua scadere de la an la an.

Sursa: Wall-Street.ro

Actualizat: 31 Iulie 2014
COMENTARII