Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Construcțiile noi pot face orașele mai curate. Acoperișurile verzi reduc poluarea

29 Noiembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Acoperișurile verzi sunt o încântare pentru ochi, mai ales în orașele mari și prăfuite, dar puțini sunt cei care iau în calcul o asemenea variantă, în momentul în care își construiesc o casă. Chiar dacă tehnologia necesară este ușor accesibilă, la fel ca și materialele necesare, acoperișurile verzi sunt vazute adesea drept un moft costisitor. Această metalitate trebuie să se schimbe, în contextul în care lumea are nevoie de mai puțină evoluare pentru a prolifera. Există deja legi care reglementează noile construcții. Momentan, ele se referă în special la clădirile comerciale, dar există varianta să fie extinse și la segmentul reziențial.

Acoperișurile verzi nu sunt o invenție modernă, deși așa sunt percepute. Sunt doar o variantă restilizată a metodelor vechi de construcție. În trecut, acoperișurile verzi erau făcute din iarbă și erau folosite pentru a opri acumularea de apă sau infiltrațiile. Acum, scopul acestora este mult mai complex, acoperind atât sănătatea locatarilor, cât și a mediului. Iar în condițiile în care redresarea echilibrului natural este o prioritate, tot mai multe țări adaptează legile din domeniul construcțiilor întru încurajarea construcțiilor verzi.

Acoperișul verde poate fi montat doar cu acordul proiectantului, având o greutate care poate destabiliza structura clădirii

Montarea unui acoperiș verde nu este complicată, dar trebuie făcută de un profesionist, indiferent dacă este vorba despre construcții vechi sau noi. Pentru construcțiile vechi, este nevoie de avizul proiectantului. Acoperișul verde este o întreagă structură adăugată clădirii, ceea ce înseamnă că este nevoie să fie recalculat gradul de rezistență a clădirii.

Cheltuielile inițiale se sting în timp, prin economiile făcute cu energia

Lucrarea trebuie executată perfect, în cele mai mici detalii, încă de la bun început. În cazul în care hidroizolația nu este făcută bine, refacerea acesteia după ce grădina a fost montată presupune un volum uriaș de muncă și o cheltuială pe măsură. dacă lucrurile sunt făcute corect însă, acoperișul verde nu are nevoie de mentenanță.

Investiția în acoperișurile verzi este recuperată în timp, datorită economiilor pe care acestea le aduc cu energia. Iarna, acoperișul verde păstrează căldura în casă, prin izolare împotriva frigului și vântului, iar vara păstrează o temperatură confortabilă în interior. Un studiu făcut în New York a demonstrat că, în momentul în care afară este o temperatură de 35 grade Celsius, acoperișurile clădirilor ating temperaturi de până la 80 grade Celsius. Acoperișurile verzi însă, păstrează temperatura sub 25 de grade Celsius. Acoperișurile verzi prelungesc durata de viață a acoperișurilor și ajută la protejarea mediului, combătând efectul de seră. Lipsa vegetației din orașe poate fi suplinită prin creșterea numărului de acoperișuri verzi, ajutând la generarea unui aer mai curat și, prin urmare, o viață mai bună pentru locuitori. Durata medie de utilizare a unui asemenea acoperiș este de 50 ani, iar primii 25 de ani sunt garantați.  

Sursa: media.imopedia.ro

Actualizat: 29 Noiembrie 2016
COMENTARII