Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Compania de Drumuri confirmă: Centura Sud e programată pentru 2017 – 2018

23 Septembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a răspuns scrisorii publice adresată de primarul Nicolae Robu în legătura cu centura de ocolire Sud a Timişoarei. Iar vestea e bună: lucrarea e progamată în actualul ciclu de finanţare, cu începere în 2017 – 2018, dar răspunsul oficial mai spune şi că finanţarea ar fi, de fapt, sigură pe ciclul financiar următor, într-un răspuns care poate fi interpretat!

„Aşa cum este prevăzut în Master Planul General de Transport, se estimează că lucrările vor demara în perioada 2017-2018. Astfel, ţinând cont de necesitatea revizuirii documentaţiilor de proiectare şi obţinerea Autorizaţiei de Construire, cât şi de finalizarea procedurilor de expropriere, estimăm că lansarea licitaţiei pentru execuţie va avea loc în semestrul II al anului 2017. În această etapă, este necesară revizuirea din punct de vedere tehnic şi actualizarea din punct de vedere economic a documentaţiilor utile pentru emiterea Hotărârii de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi îndeplinirea cerinţelor Comisiei Europene în vederea obţinerii fondurilor care servesc realizării acestui obiectiv”, se arată într-un răspuns al Companiei de Drumuri, adresat la scrisoarea deschisă adresată de primarul Timişoarei pe această temă.

Varianta de Ocolire Timişoara Sud, pe lângă beneficiile locale, are ca principală atribuţie fluidizarea traficului intern şi internaţional care intră în ţară prin Stamora Moraviţa, se desfăşoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara şi se îndreaptă către centrul ţării pe DN 6 sau pe Autostrada Arad – Timişoara – Lugoj.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 23 Septembrie 2016
COMENTARII