Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Colterm scumpește gigacaloria, Primăria Timișoara crește subvenția pentru timișoreni

10 Decembrie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Crește iarăși prețul gigacaloriei la Timișoara, dar timișorenii care încă mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire nu vor simți scumpirea. Primăria mărește din nou subvenția acordată din bugetul local pentru ca oamenii să nu fie afectați de mărirea tarifului cu aproape 60 de lei.

Conducerea Colterm cere consilierilor locali din Timișoara să aprobe un nou tarif local al energiei termice livrată de compania de termoficare, modificat ultima dată prin HCL 392/2017. Dacă aleșii sunt de acord, gigacaloria se scumpește din 1 ianuarie 2019 și ajunge la 402,10/MWh cu tot cu TVA. Acestea este prețul local de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate de către compania de termoficare. Prețul local al energiei termice facturată populației ajunge la 208,12 lei/MWh inclusiv TVA începând din 1 ianuarie 2018, conform proiectului de hotărâre ce ajunge pe mesele consilierilor locali.

Toate prețurile care compun prețul final al energiei termice livrate consumatorilor au fost exprimate acum în lei/MWh (n.r. Megawatt), pentru că, explică oficialii Colterm, tarifele avizate de ANRE sunt exprimate în aceeași unitate de măsură, la fel ca și indicațiile contoarelor de energie termică.

Este necesară modificarea/ajustarea prețului local al energiei termice livrată de Colterm de la valoarea de 342/64 lei/MWh cu TVA la valoarea de 402,10 lei/MWh cu TVA. În aceste condiții, pentru păstrare constantă a prețului de facturare la populație, ca măsură de încurajare a abonării la compania locală de termoficare, se impune creșterea subvenției de la 134,56 lei/MWh la 194,02 lei/MWh, adică cu 59,46 lei/MWh cu TVA inclus.

Prin urmare, Primăria Timișoara mai scoate încă aproape 60 de lei pe fiecare MWh consumat de timișorenii care au rămas racordați la sistemul centralizat de încălzire.

Sursa : tion.ro


 


 


 

Actualizat: 10 Decembrie 2018
COMENTARII