Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cinci ani de grație pentru datornicii bancari?

06 Octombrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Legea falimentului personal – colacul de savare al celor care nu mai pot să își plătească ratele bancare, a devenit din nou o posibilitate palpabilă. Mai este nevoie de o singură semnătură – cea a președintelui, și această lege ar intra în vigoare. Potrivit specialiștilor din domeniu, este foarte probabil ca de luna viitoare să putem vorbi despre condiții blânde pentru cei care până acum ajungeau în situația de a-și pierde locuința, fără drept de apel.

Condițiile sunt cele deja intens discutate: cinci ani de grație pentru clienții care nu își mai pot plăti ratele, timp în care ei nu vor putea fi executați silit și nici măcar nu vor achita penalități. pare o povară grea pentru bănci, care au avut nevoie de ceva timp să își facă toate calculele necesare pentru a se adapta noii realități, dar acum totul este pregătit.

Cea mai dificilă parte a fost găsirea unei soluții de analiză a dosarelor depuse pentru faliment personal. Potrivit datelor BNR, aproximativ 80.000 de persoane au avut întârzieri de plată mai mari de trei luni la finalul anului trecut. Este de așteptat ca o mare parte a acestora să aplice pentru falimentul personal, iar verificarea lor ar încărca mult procedurile bancare.

Dacă va fi implementată, legea falimentului personal ar deveni un moment crucial pentru industria bancară românească. Primele discuții despre această lege au apărut în urmă cu un an, dar au fost amânate permanent. De altfel, chiar și acum, deputații tocmai au respins o ordonanță prin care guvernul solicita amânarea legii până în ultima zi a acestui an. Între timp, băncile au cheltuit peste jumătate de miliard de euro pentru a face față schimbărilor, iar cele șase judecătorii din București sunt pregătite să deschidă lunar până la o mie de dosare de insolvență.

Sursa: media.imopedia.ro

Actualizat: 24 Noiembrie 2016
COMENTARII