Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Chiriile nedeclarate, vânate de agenții Fiscului

04 Octombrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Proprietarii care își închiriază locuințele fără să facă actele necesare și să plătească dările către stat sunt noua țintă a agenților de la Fisc. Aceștia au avetizat: urmează mai multe vizite la asociațiile de proprietari unde se știe deja că sunt mai multe situații de acest gen. Se vor oferi avertismente, apoi se va trece la sacțiuni. Statul are nevoie de încasări mai mari, iar piața chiriilor este o sursă bună de venituri, dacă funcționează legal.

Închirierile de locuințe fără forme legale sunt o practică generalizată în România, iar acest lucru trebuie să înceteze urgent. Acest lucru a fost decretat de către oficialii ANAF, care au explicat că analizează de mai mult timp cazul și că acum pot trece la fapte. Într-o primă instanță, se pregătește un val de avertismente.

„Agenții ANAF vor merge mai întâi la asociațiile de proprietari unde știm că există o concentrare mai mare de chirii ilegale, cu scopul de a informa proprietarii, pentru ca aceștia să știe ce au de făcut. Ei trebuie să își declare veniturile și să plătească în consecință. În a doua etapă, vom organiza controale și vom acționa în consecință. Se simte o tendință accentuată de nedeclarare a veniturilor din chirii, iar acest lucru trebuie să înceteze”, a explicat Dragoș Doroș, președintelte ANAF.

Momentan, doar câteva sute de mii de contracte sunt declarate, la nivelul întregii țări

Probleme legate de nedeclararea chiriilor se resimt la nivelul întregii țări, indiferent dacă este vorba despre marile orașe sau zonele rurale. Tocmai de aceea, se anunță acțiuni de amploare ale Fiscului, prin care să fie descoperite cât mai multe dintre aceste cazuri. Scopul final este acela de a avea încasări cât mai mari la bugetul de stat.

Sursa: media.imopedia.ro

Actualizat: 24 Noiembrie 2016
COMENTARII