Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Centrale termice vs. clasicul sistemul centralizat de termoficare.

16 Decembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cea mai ieftina solutie de incalzire este reprezentata in prezent de centralele termice in condensare, care utilizeaza nu doar energia eliberata la ardere, ci si caldura suplimentara obtinuta prin condensarea vaporilor de apa continuti de gazele arse, reducandu-se astfel consumul de energie. Costul anual de functionare al unei astfel de centrale folosita pentru incalzirea unui apartament de 60 mp (2 camere) ar ajunge la 1.641 lei/an. De cealalta parte, o centrala termica obisnuita folosita pentru incalzirea aceluiasi apartament ar avea un cost de functionare de 2.031 lei/an.

Pentru romanii care sunt racordati la clasicul sistemul centralizat de termoficare costul variaza. Astfel, romanii pot plati anual pentru incalzirea unui apartament de doua camere sume cuprinse intre 2.419 lei si 3.826 lei, luand in calcul costul gigacaloriei in luna octombrie.

Cea mai scumpa varianta de incalzire este reprezentata de centralele electrice, al caror cost anual de functionare a fost estimat la 5.894 lei. 

Cat costa debransarea si instalarea unei centrale termice?
Costul total al debransarii, al centralei termice (conventionala), al instalatiei de gaz, al radiatoarelor (+tevi, fitinguri), al manoperei si al autorizatiei de functionare al centralei termice pentru un apartament de doua camere (60 mp) a fost estimat la 6.600 lei. Costul urca la circa 7.500 lei in cazul in care vreti sa achizitionati o centrala termica in condensare.

Sursa text&foto: Wall-Street.ro

Actualizat: 16 Decembrie 2014
COMENTARII