Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cele mai comune greșeli de design interior

09 Septembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Deși apreciam anumite stiluri de design interior mai mult decât altele – a zis cineva minimalism? – există anumite trenduri sau combinații care pur și simplu nu își au locul în casa ta.

Indiferent ce stil de design interior alegi pentru a-ți decora căminul, noi îți recomadăm ce trebuie neapărat să eviți și la ce idei ar fi mai bine să renunți.

Tablourile sau obiectele de artă se află la (prea mare) înălțime

Când vine vorba de obiecte de artă, există o regulă nescrisă conform căreia centrul fiecărui tablou, de exemplu, trebuie să se afle la nivelul privirii, ceea ce înseamnă la aproximativ 1,5 m înălțime. În mod normal, există și excepții și nu este întotdeauna viabil să faci asta, dar încearcă pe cât posibil să respecți această convenție pentru a crea armonie în casa ta.

Lipești toată mobila de pereți

Știm că e ciudat să trântești o canapea în mijlocul unei camere, dar dacă aranjezi toata mobila doar pe lateralele unei camere, riști să creezi o senzație prea formală, plus că vei rămâne cu un spațiu central gol, puțin ciudat. Încearcă mai bine să grupezi mobila într-un mod relaxat și util, astfel încât să fie un aranjament confortabil, dar și cu folos.

Ti-e frica de culoare

Ne plac casele din revistele de specialitate, cu camere mari, interminabile și cu pereții de un alb strălucitor, decorate în stil minimalist, însă asta nu înseamnă că trebuie să elimini complet culoarea din căminul tău – riști să exagerezi cu monocromatismul. Dacă vrei totuși să menții pereții sau mobila într-o singură nuanță, de ce nu încerci să adaugi niște plante decorative sau lumânări sau alte elemente decorative în culori puternice?

Exagerezi cu pernele

În mod cert, pernele sunt elemente grozave de decor, fie că vorbim despre dormitor sau despre canapeaua din living – ele adaugă culoare, textură, sparg monotonia. De multe ori, însă, este foarte ușor să exagerezi cu numărul de perne pe care le folosești – dacă observi cumva că invitații tăi trebuie să le dea la o parte pentru a sta confortabil, probabil că ar fi o idee bună să renunți la câteva dintre ele.

Folosesti televizorul ca punct central al camerei

Atunci când pui televizorul la loc de cinste, riști ca acesta să atragă atenția de la restul pieselor decorative sau de mobilier din acea camera, plus că îți va putea acapara invitații și transforma un dinner party de succes într-o simplă mulțime de oameni care se uită la emisiuni TV. Este indicat să îl integrezi cumva în elementele de mobilier existente, sau sa îl ascunzi în spatele unor uși. În caz alternativ, îl poți plasa pe un perete, undeva unde să nu poată deveni elementul central al camerei.

Nu ai dat mare importanță pe lumini

Decât să alegi niște lumini de tavan clasice, banale, mai bine mizezi pe câteva lămpi de podea sau de masă, care pot crea o ambianță prietenoasă și caldă. Pentru tavan poți alege lumini reglabile ca intensitate, astfel încât să poți varia gradul de luminozitate, în funcție de ocazie.

Sursă: elle.ro

Actualizat: 09 Septembrie 2016
COMENTARII