Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cele 5 elementele Feng-Shui care nu trebuie să-ți lipsească din casă

14 Martie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Filozofia Feng-Shui împarte lumea în cinci elemente: lemn, foc, pământ, metal și apă. Ele ar trebui să se regăsească în casa ta într-un echilibru perfect. Iată ce semnifică fiecare dintre ele și cum le poti include în decorul casei tale fără ca asta să-ți afecteze prea mult bugetul.

1. Lemnul, simbolul intuiției și al evoluției

Lemnul ajuta la dezvoltarea creativității și la evoluția pe toate planurile, iar lipsa acestui element poate duce la stări de depresie. El simobolizează naștere, putere, flexibilitate și intuiție. În introducerea lemnului în decorul casei tale este de preferat ca el să aibă forma verticală, asa încât să imite structura de coloană a trunchiurilor de copaci. Lambriul are forma perfecta pentru a încorpora lemnul în decorul casei. Totuși, prea mult lemn în casă poate copleși, încurajând în același timp încăpățânarea și rigidatatea.

2. Focul îți va potența abilitățile de lider

Elementul foc crește entuziasmul contribuie la dezvoltarea abilităților de lider. Folosește-l pentru a-ți potența curajul, inspirația și expresivitatea. Pentru a-l introduce în casa ta nu este nevoie neapărat să-ți instalezi un șemineu. Este suficient să pui din loc în loc lumânări decorative. Decorurile de culoare roșie, roz sau mov sunt și ele de efect pentru a face simțită prezența acestui element.

Când există prea mult foc în casa ta, va crește nervozitatea, agresivitatea și toți cei din casa vor ceda mai usor impulsurilor. Prea puțin din acest element se traduce prin răceală emoțională, scăderea respectului de sine, lipsa de viziune si de expresivitate.

3. Pământul îți oferă echilibru interior

Acest element influențează puterea fizică, fiind în același timp un factor esențial pentru stabilitate și echilibru. Pentru a introduce acest element în casa ta este suficient să alegi mobilier în formă pătrată sau rectangulară, să optezi pentru culori precum maron, verde sau crem-nisipiu. Și tablourile sau fotografiile care înfățișează peisaje din natura pot fi folosite pentru a aduce acest element în casa ta.

Un surplus din acest element dă senzația de atmosferă încărcată în locuința. De asemenea, persoanele care locuiesc într-o casă în care regăsim prea mult pământ vor deveni lenese, lipsite de energie. Când există prea puțin, oamenilor le va lipsi puterea de concentrare și vor fi haotici, deozorganizați.

4. Metalul influențează claritatea mentala si logica

Prezența metalului într-o locuință se va simți în organizare, concentrare, abilități analitice și simțul justiției. În casa ta el va putea fi reprezentat prin forme ovale și rotunde, pietre, culori precum albul, griul, argintiul sau nuanțe foarte deschise și pastelate. Bineînțeles, orice obiect confecționat din metal va folosi la includerea acestui element în locuiță – inclusiv manerele de la sertare sau dulapuri.

Atunci când într-o casă există prea mult metal, oamenii care locuiesc acolo devin foarte critici și predispuși la a vorbi înainte să gândească. Când el lipsește sau este în cantitate prea mică, oamenii devin tăcuți, extrem de precauți și le scade puterea de concentrare.

5. Apa, în strânsă legatură cu spiritualitatea și emoțiile

Elementul apă este extrem de important pentru spiritualitatea și emoțiile noastre. Ea va aduce inspirație, înțelepciune și intuiție. Când vine vorba despre includerea ei în casa ta, nu e nevoie să ai o fântână arteziană, sunt suficiente oglinzile, formele asimetrice, în valuri, culorile închise precum negrul sau bleumarinul. Un acvariu sau o fântână zen, de mici dimensiuni, sunt și ele obiecte cu ajutorul cărora poți aduce apa în casa ta. Prea multă apă în casă poate crea senzația de dezechilibru sau de compleșeală.

În final, trebuie să știi că dacă vrei să te bucuri de influența pozitivă a acestor elemente, ele trebuie să existe în cantitate egală în casa ta. De asemenea, trebuie să iei în calcul și faptul că un singur obiect poate să reprezinte mai multe elemente. De exemplu, un ghiveci de flori de culoare roșie cu lalele albe are patru din cele cinci elemente – rosul este focul, vasul din lut este pamant, florile sunt lemnul și albul florilor reprezinta metalul.

Sursă: ele.ro

Actualizat: 14 Martie 2017
COMENTARII