Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cel mai inalt turn din lume, inspirat de Turnul Eiffel, va fi gazduit de China.

20 Iunie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Inspirati de vestita Doamna de Fier a Parisului, chinezii si-au dorit sa duca experienta Turnului Eiffel la un al nivel – nu doar sa stea si sa devina un simbol al orasului, dar sa fie si util. Acestia vor ridica cea mai inalta constructie din lume, ce va depasi Burj Khalifa. Turnurile Phoenix vor deveni un simbol al orasului Wuhan si vor capta atentia de la o distanta considerabila – cel mai inalt turn va avea o inaltime de un kilometru. Dar chinezii nu se preocupa numai de partea comerciala a unui proiect: cu adevarat spectaculos este faptul ca aceste constructii vor fi dotate cu sisteme sofisticate de imbunatatire a calitatii mediului.

China se pregateste sa gazduiasca cea mai inalta constructie din lume, ce va depasi cu mai bine de 150 metri Burj Khalifa, din Dubai (cu o inaltime de 828 metri). Turnurile Phoenix se vor inalta deasupra orasului Wuhan, ca parte a unui proiect imobiliar ce se va intinde pe o suprafata de 47 hectare. intrucat poluarea atinge cote alarmante in Wuhan, constructiile vor fi prevazute cu o serie de sisteme de ultima tehnologie, prin care se va incerca purificarea aerului si a apei din imprejurimi, dar si colectarea energiei solare, eoliene si a apei de ploaie.

Cele doua turnuri vor ocupa o suprafata de 7 hectare. Cel mai mare va avea o inaltime de un kilometru, in cel mai inalt punct. Cel mai inalt turn va fi dotat cu centrala solara si va avea sisteme de filtrare multipla pentru curatarea aerului si a apei lacului din apropiere.

Cea de-a doua structura va avea fatada perforata si un sistem de ventilatie si control al luminii. Constructia va contine o vasta gradina verticala, precum si restaurante, baruri, galerii si alte spatii destinate relaxarii.

Doar jumatate din cel mai inalt turn va fi locuibil, in timp ce jumatatea superioara va fi dedicata functiilor mecanice. Constructia este proiectata sa se comporte ca un „semineu-centrala termica”. Partea de sus a cladirii va fi incalzita de soare, in timp ce sistemele de filtrare vor absorbi, purifica si retrimite inapoi aerul si apa. De asemenea, constructiile vor fi dotate cu panouri fotovoltaice, turbine eoliene, cazane pe biomasa si pile de combustie pe baza de hidrogen.

Specialistii estimeaza ca lucrarile de constructie vor incepe de-a lungul acestui an si ca se vor incheia in circa trei ani.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 20 Iunie 2014
COMENTARII