Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce trebuie să ai în vedere la cumpărarea unui imobil pentru investiție?

12 August 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Unde să îți păstrezi economiile, dacă banca nu oferă dobânzi atractive? Imobiliarele sunt soluția, indiferent de contextul financiar. Exemplele numeroase ale celor care s-au îmbogățit din real estate sunt de notorietate, însă pe lângă aceștia, sunt și mai mulți micii investitori – oameni obișnuiți, care își plasează banii în locuințe bune de închiriat. Proprietățile cu risc scăzut sunt cele care aduc câștiguri departe de a fi uriașe, însă constante, având totodată un alt mare avantaj: se pot tranzacționa, în orice perioadă.

Proprietățile cu risc scăzut au numai avantaje, privite din orice unghi: se tranzacționează la prețuri accesibile, își găsesc cu ușurință un chiriaș, se vând rapid în orice perioadă. Sună prea bine pentru a fi adevărat? Doar pentru cei care se așteaptă să se îmbogățească rapid. Astfel de locuințe furnizează câștiguri constante și sigure, dar departe de a fi de proporții.

Cel mai cunoscut principiu imobiliar de peste Ocean spune că cele mai importante trei criterii ale unei proprietăți sunt „zona, zona și iar zona”. În același timp, proprietățile amplasate în zonele „fierbinți” (cele ultra-centrale sau în cartiere exclusiviste) sunt cele care vin la pachet cu cele mai mari riscuri: costurile de întreținere sunt mai ridicate, clienții sunt mai puțini și mai pretențioși. Locuințele din zonele semi-centrale sunt adevăratele comori, deși nu par la fel de interesante ca unitățile luxoase. Locuințele din așa-numitele cartiere muncitorești nu au costuri de întreținere mari pentru proprietar, însă sigur că și chiria încasată va fi mai mică. Dar tocmai acesta este atuul datorită căruia acestea nu rămân niciodată neînchiriate și generează mereu venituri: nivelul de accesibilitate pentru o gamă mai largă de clienți.

Proprietățile aflate în stare avansată de degradare sunt un chilipir numai pentru cei cu experiență

La prima vedere, locuințele vechi sau foarte deteriorate par să fie o afacere foarte bună pentru novici: au un preț de achiziție mic, dar după o eventuală renovare, valoarea acestora urcă puternic. Ce poate suna mai bine? Fals, avertizează specialiștii – procesul poate fi nu numai extrem de obositor, în special pentru cineva fără experiență, dar costurile finale pot fi cu mult mai mari decât cele prevăzute inițial.

Care este cel mai important aspect ce trebuie luat în calcul, la achiziția unei proprietăți cu scop investițional? Timpul. Specialiștii sfătuiesc să ne setăm pe ideea că vom deține cât mai mult timp proprietatea achiziționată, astfel încât să ne facem toate calculele pe termen lung și să cumpărăm ceva de calitate. Cei care își fac un plan pe termen lung nu pierd, nici măcar în anii de „secetă”, precum cei recenți. Pierderi înregistrează numai cei care cumpără într-o perioadă de boom, la un preț mare, și se văd nevoiți să vândă într-o perioadă nefastă, la un preț mic. Analizând pe termen lung, prețurile cresc continuu, în imobiliare, segmentul real estate fiind una dintre cele mai stabile opțiuni pentru investitori.

Sursa: http://media.imopedia.ro/

Actualizat: 12 August 2016
COMENTARII