Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce trebuie să știi despre construcția unei case în regie proprie?

31 Iulie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Există argumente pro și contra, toate bine justificate. Dacă ne luăm în serios rolul de arbitru se poate spune că este mai eficientă construcția unei case în regie proprie, dar pentru succesul demersului și pentru finalizarea trebuie să respecți câteva reguli fundamentale.

1. Nu poți duce la bun sfârșit construcția unei case în regie proprie dacă nu ai experiență în construcții. Cea mai bună soluție este să faci o bună și temeinică practică pe un șantier și să pui umărul cu seriozitate la construcția unei case. Nici o lecție teoretică nu se ridică la valoarea pe care o aduce o experiența concretă.

2. Documentarea este fundamental necesară. Apelează la informațiile pe care le găsești în mediul online. Este obligatoriu să stabilești exact ce vrei și să stai de vorba cu un arhitect care să te sfătuiască și care să-ți facă un plan de arhitectură și un plan de construcție. Trebuie sa înțelegi ca un profesionist toate detaliile acestui plan.

Un truc bun pe care sa-l urmezi este sa te împrietenește-te cu un inginer in construcții si sa faci împreuna cu el un plan amănunțit cu etapele pe care trebuie sa le parcurgi pentru construcția unei case in regie proprie. Daca iei pe cont propriu un astfel de demers trebui sa fii șef de șantier, șef cu aprovizionarea cu materiale, si trebuie sa știi exact ce si cum trebuie făcut la fiecare etapa a construcției. Asta daca nu vrei sa te trezești in situația in care te ocupi de finisaje si constați ca nu ti-ai tras utilitățile necesare: apa si curent electric.

Strategia, organizarea si planificarea sunt esențiale. Reduc timpi morți, cresc eficienta, aduc economie de finanțe si de timp si protejează construcția, pentru ca aceasta nu se degradează in perioadele de pauza.

3. Stabileste exact din ce fel de materiale iti vei construi casa si intoarce-te pentru detalii si la arhitect si la inginerul constructor.

Constructia unei case in regie proprie trebuie sa te gaseasca doctor in ceea ce priveste materialele necesare. Fa un plan si o lista de necesitati si contracteaza materialele. In felul acesta nu te vei trezi ca vine iarna si nu nu ai de unde procura tigla pentru acoperis. Raporteaza etapele de constructie la timp si incadreaza activitatile in acord cu vremea de afara. Adica finisajele de interior, iarna si ridicarea peretilor, vara.

Alege meseriasi buni si priceputi care sa te ajute la constructia unei case in regie proprie. Oricata bunavointa ai avea nu-ti poti ridica casa de unul singur. Fa un contract cu meseriasii si plateste-i bine. Sunt esentiali pentru reusita unui proiect care urmareste constructia unei case in regie proprie.

4. Negociază prețurile materialelor si fa contracte prealabile. Fa contractele cu furnizorii in perioada in care materialele de constructie se vand mai prost (toamna si iarna – ideale sunt lunile noiembrie, decembrie si ianuarie). Eventual obliga furnizorul sa fie serios platind un avans si stabileste ca livrarea sa se faca in cursul primaverii (aprilie, mai). Tine o evidenta a cheltuielilor si pastreaza chitantele. Tine cont ca furnizorii de materiale sunt interesati de comenzi mari si tind sa treaca pe planul doi onorarea unor comenzi mici cu persoane private, cum sunt cele in cazul in care alegi sa mergi pe ideea de a-ti face casa in regie proprie.

5. Începe constructia casei in aprilie, astfel incat sa ai timp suficient pentru a duce casa pana la nivelul in care sa fie protejata de intimperiile din cursul toamnei si iernii, adica sa fie complet inchisa, cu acoperis si ferestre. Daca incepi in iulie, august toarna doar structura fundatiei si betoanele, pentru ca degradarea din cursul iernii sa fie cat mai mica apoi reia constructia in primavara. Daca incepi primavara devreme poti lucra in cursul lunilor de toamna si iarna in interior. Momentul in care incepi constructia este esential, dar stabileste acest lucru inainte de  bate palma cu furnizorii de materiale, pentru ca acestea sa nu se degradeze asteptand sa fie puse la locul lor, in timpul toamnei si al iernii. 

In ansamblu daca te organizezi bine, daca ești foarte bine documentat si daca știi cu precizie care sunt etapele pe care trebuie sa le urmărești in construcția unei case in regie proprie, daca nu te grăbești si daca ești foarte chibzuit când iei decizii, la final, costurile totale pot fi cu pana la 15% mai mici decât daca ai apela la o firma de construcție. Construcția unei case in regie proprie îți aduce însă si un alt beneficiu: satisfacția imensa de a fi construit o casa!

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 31 Iulie 2017
COMENTARII