Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce tip de constructie se potriveste cel mai bine casei tale?

07 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

La constructia unei case se pot economisi sume importante, in functie de alegerile facute. Cand vine vorba de finisaje, raspunsul depinde exclusiv de gusturi. Dar care este cea mai buna optiune, atunci cand vine vorba de structura de rezistenta? 

Constructia unei case reprezinta proiectul suprem, pentru cei mai multi proprietari, insa multi neglijeaza principala caracteristica: functionalitatea. Multi clienti se orienteaza catre proiecte costisitoare, suprafete uriase si finisaje ce le depasesc posibilitatile. 

Difera costurile si caracteristicile. Dar indiferent de structura, casele sunt la fel de sigure

Multitudinea de optiuni existente pe piata ii oboseste pe clienti. Daca atunci cand vine vorba de finisaje, raspunsul depinde exclusiv de gusturile fiecaruia, la capitolul materiale de constructii, lucrurile nu se simplifica atat de repede.

Sa fie o casa cu structura metalica, din lemn sau din beton? Ce avantaje si dezavantaje au fiecare?  

Casele cu structura de beton si pereti de caramida – preferate de romani deoarece inspira incredere si durabilitate, aceste constructii pot fi ridicate cu ajutorul proceselor traditionale si necesita cele mai putine lucrari de intretinere in timp; au posibilitatea extinderii pe verticala, pot suporta orice tip de acoperis (indiferent de greutate) si permit o gama diversa de finisaje. Nu in ultimul rand, au o durata mai mare de viata. Pe de alta parte, au cel mai ridicat pret, necesita un timp indelungat de executie au nevoie de mai multa energie pentru incalzire, ceea ce reprezinta un argument demn de luat in calcul pe termen lung.

Casele cu structura de lemn – sunt structuri usoare, din material rezistent la seisme, ale caror costuri de executie sunt cu pana la 40% mai mici (in etapa „la rosu”) decat ale caselor cu structura de rezistenta clasica. Timpul de executie este mult mai scurt, iar facturile de intretinere pot fi cu pana la 40% mai mici fata de cele traditionale, intrucat au proprietati termoizolante marite. Nu in ultimul rand, casele din lemn „respira”, astfel ca nu apar probleme din cauza vaporilor. insa aceste constructii nu pot avea un regim de inaltime ridicat, au o durata de viata mai scurta, ofera o izolare fonica mai slaba, iar pe termen lung necesita lucrari de intretinere meticuloase.

Casele cu structura metalica – desi nu au o istorie foarte indelungata pe piata romaneasca, acestea au capatat un renume datorita marelui avantaj ca pot fi montate extrem de rapid (o astfel de constructie poate fi ridicata chiar si in doua saptamani, fara finisaje). insa dupa ridicarea structurii, sunt permise doar modificarile care nu implica sau afecteaza pozitia montantilor metalici, astfel ca o eventuala recompartimentare este extrem de limitata.

Cea mai ieftina casa este cea care se incadreaza in bugetul initial

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca un client este sa isi stabileasca un buget si abia apoi sa vada ce isi permite sa isi construiasca, sustin la unison specialistii. Cu toate acestea, romanii au tendinta sa greseasca ordinea etapelor – mai intai isi aleg o casa, apoi isi fac un proiect, dupa care cauta cel mai mic pret printre constructori. Total gresit!

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 07 Octombrie 2014
COMENTARII