Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce se mai întâmplă cu terenurile gratuite PMT?

31 Ianuarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Reprezentanții Primăriei Timișoara validează lista terenurilor disponibile, la un an după ce au stabilit cine sunt tinerii care primesc terenuri gratuite pentru a-și ridica o casă. Surpriza este că parcelele nu sunt egale, iar procedura s-ar putea anula. Totul depinde de instanță.

La ședința de consiliu local de marți, aleșii au avut un proiect privind validarea listei terenurilor disponibile și libere de sarcini din inventarul Municipiului Timișoara, care pot fi atribuite în folosință gratuită potrivit Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor între 18 și 35 de ani pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Practic, consilierii au alocat CF-urile noi, numerele cadastrale și suprafața fiecărei parcele în parte. Surpriza este că suprafețele nu sunt egale, unele terenuri sunt de 276 metri pătrați, altele de 252. Sunt 44 de parcele cu 252 mp și 84 de parcele cu 276 mp. Proiectul care a ajuns marți pe mesele aleșilor locali a primit aviz de la consilierul juridic Alin Stoica, din primărie, și a fost votat aproape în unanimitate. A fost o singură abținere.

„Comisia pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor între 18 și 35 de ani pentru constituirea unei locuințe proprietate personală dorește să atribuie aceste parcele solicitanților care au depus cereri conform regulamentului stabilit prin HCLMT nr. 193/15.11.2016.

Scopul acestei acțiuni este de a sprijini tinerii din Timișoara la edificarea unor locuințe decente cu costuri reduse, având în vedere gratuitatea terenului pe durata existenței construcției. Parcelele înscrise în cărțile funciare sunt în proprietatea Municipiului Timișoara, se află pe str. Ovidiu Balea și au suprafața cuprinsă între 276 și 252 mp”, se arată în proiectul de hotărâre.

Vă reamintim, că în iarna lui 2016 au fost stabilite criterii suplimentare care trebuiau îndeplinite de cei ce-și doreau să beneficieze de un teren pentru casă, oferit gratuit de Primăria Timișoara, în baza Legii 15/2003. Printre altele, ei trebuiau să aibă domiciliul în Timișoara, să nu aibă mai mult de 35 de ani sau să depună o garanție de aproape 10.000 de euro.

În primăvara lui 2017 a fost făcută publică o primă listă a câștigătorilor. 209 de tineri s-au înscris în competiție, însă primăria a pus la dispoziție doar 128 de parcele. Chiar dacă se validează lista terenurilor, nu este sigur că cei care și-au regăsit numele pe lista nominală anunțată de primărie anul trecut chiar beneficiază de terenuri. Totul depinde de ce decide instanța.

Sursa : tion.ro

 

Actualizat: 31 Ianuarie 2018
COMENTARII