Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce să ai în vedere când îți construiești sau renovezi acoperișul casei?

10 Aprilie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Acoperișul casei este esențial pentru rezistența în timp a imobilului, așa că ar trebui să-i acorzi o atenție sporită, dacă vrei să te bucuri pentru multă vreme de casa ta. Ce trebuie să ai în vedere când îți construiești sau îți renovezi acoperișul casei?

 

Alegerea învelitorilor este foarte importantă atât în ceea ce privește aspectul casei tale, cât și când vine vorba de protecția oferită locuinței. Cele mai utilizate tipuri de învelitori de pe piața locală sunt țigla metalică, țigla metalică acoperită cu roci naturale și țigla ceramică. Țigla metalică este cea mai ușoară, se montează cel mai rapid, presupune costuri scăzute de întreținere, dar are și cea mai mică durată de viață medie. Pe de altă parte, țigla ceramică este foarte grea, însă are cea mai mare durată de viață medie și protejează foarte bine locuința în fața temperaturilor extreme, indiferent că este vară sau iarnă.

Dacă ai un acoperiș tip terasă, este bine să îl protejezi în fața apei, cu ajutorul unor hidroizolații. Unele dintre cele mai folosite materiale pentru hidroizolarea acoperișurilor sau teraselor sunt membranele bituminoase, fabricate din bitum, prevăzute cu armătura specială și anumite finisaje exterioare. Există mai multe tipuri de membrane bituminoase, care diferă în funcție de proprietățile chimice.

Indiferent că ai acoperiș tip terasa sau acoperiș înclinat, este obligatoriu să îl termoizolezi corect, dacă îți dorești o locuință călduroasă pe timp de iarnă și răcoroasă pe durata verii. Cele mai bune materiale de construcții pentru termoizolarea acoperișului sunt vata minerală bazaltică și vata minerală de sticlă. Vata minerală se montează în două straturi, între căpriori, și se fixează cu ajutorul unor profile metalice. În afara profilelor metalice, în procesul de montare a vatei minerale, vor fi folosite și alte materiale de construcții, precum o folie anticondens, un sistem de prindere pentru profile, o barieră de vapori și bandă adezivă. După aplicarea termoizolației, toată lucrarea se finalizează cu montarea de placi de gips carton rezistente la foc.

Sursa : sporulcasei.ro

Actualizat: 10 Aprilie 2018
COMENTARII