Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce poti face in cazul in care locuinta pe care ai cumparat-o are vicii ascunse?

20 Februarie 2015
 
 
 
 
 
( 1 comentarii)

Totul pare roz atunci cand ati gasiti casa visurilor voastre, insa de multe ori, dupa miezul noptii, chiar si cea mai frumoasa casa isi poate pierde papucul si toata vraja dispare. Asa numitele vicii ascunse, se descopera de multe ori dupa ce v-ati mutat in casa recent achizitionata.

Ce puteti face in cazul in care locuinta pe care ai cumparat-o are vicii ascunse? 

"In cazul in care descoperiti probleme grave dupa data predarii, pentru o eventuala reziliere cu recuperarea avansului, aceste probleme trebuie sa faca parte din categoria de vicii ascunse care sa va impiedice sa folositi sau sa utilizati proprietatea in scopurile in care a fost achizitionata. In situaia in care apar astfel de probleme trebuie sa va adresati de urgenta, prin comunicari scrise de preferat vanzatorului, constructorului etc. In cazul lipsei de reactie, aceste aspecte insa trebuiesc constatate de un expert pentru a putea fi folosit raportul lui in cazul unui eventual litigiu", a spus Elena Tsaliocoglu, customer service manager, pentru Wall-Street.ro.

Asa cum am mentionat si mai sus problemele aparute trebuie sa fie de natura sa va impiedice sa folositi acea proprietate in scopul in care a fost achizitionata, o pata pe un perete de la infiltratie, chiar daca poate intra in categoria viciilor ascunse, nu poate reprezenta o cauza clara de anulare sau obiectul unei actiuni instanta.

De asemenea, potrivit Elenei Tsaliocoglu, termenele in care descoperiti aceste probleme sunt esentiale pentru o eventuala reziliere sau castig de cauza in instanta. Atat timp cat problema apare in termenul negociat sau prevazut de lege, aveti sanse de castig dar trebuie sa aveti grija si la termenul de prescriptie, si anume termenul de la care a aparut problema respectiva si in care va puteati adresa instantei pentru constatarea rezilierii si eventual returnarea avansului.

In cazul in care nu ati prevazut anumite termene pentru descoperirea viciilor ascunse ale constructii dupa data predarii, atunci dumneavoastra beneficiati de dispozitiile codului civil si va puteti indrepta impotriva vanzatorului, constructorului in functie de termenul in care ati descoperit viciul si de natura viciului.

"In cazul in care descoperiti un viciu acest lucru trebuie imediat semnalat prin adrese oficale catre vanzator sau constructor, dupa caz. In cazul in care nu exista nici un fel de raspuns sau reactie din partea acestora, ar trebui sa luati in considerare inceperea unei actiuni in instanta. In vederea obtinerii unei decizii favorabile in instanta, insa sunt necesare parcurgerea unor etape clare si un avocat va poate consilia in acest sens. In orice situatie, atat comunicarea initiala cat si o eventuala actiune in instanta, vor fi inutile in cazul in care vanzatorul sau constructorul nu sunt persoane fizice sau juridice cu o anumita reputatie in piata sau care nu pot prezenta anumite garantii. Totusi in cazul in care ati achizitionat o proprietate fara sa aveti in vedere aceste aspecte, o polita de asigurare ar trebui incheiata imediat", a declarat  Elena Tsaliocoglu.

Sursa: Wall-Street.ro

 

Actualizat: 22 Februarie 2015
COMENTARII
 
alex @ 2016-01-28
 
 
 
 
 
5 /5
 
Felicitari pentru articol, insa atentie la celelalte site-uri deoarece exista multe informatii eronate pe net.
Recomand totodata si www.blogulimobiliar.ro pentru mai multe informatii referitoare la viciile ascunse, agenti imobiliari, piata imobiliara, credite si nu numai. Este un blog creat in urma experientelor nefericite cu agentiile imobiliare din Romania si totodata, pentru a suplini lipsa de informatii specifice domeniului imobiliar din spatiul virtual.