Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce inseamna imprumutul de tip economisire-creditare si cum puteti beneficia de el?

15 Iunie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Economisirea este o etapa importanta, in achizitia unei locuinte. Fie ca este vorba despre un avans de 5% sau de 15%, clientul nu poate primi imprumutul, daca nu dispune de aceste fonduri. Exista inca banci care ofera pachete speciale pentru cei care sunt dispuși sa economiseasca inainte de a obtine un imprumut. Nu este vorba despre niste banci conventionale, ci despre institutii financiare special constituite pentru a acorda credite imobiliare si ipotecare: Bancile pentru Locuinte. Acestea ofera clientilor conditii privilegiate de economisire și creditare. 

Sistemul de economisire-creditare este un segment in crestere, semn ca romanii incep sa inteleaga rolul economiilor, in finantarea investitiilor imobiliare. Economiile constituie baza pentru finantarea in conditii sustenabile a proiectelor imobiliare viitoare. Bancile de Locuinte speculeaza acest lucru, prin produse care promit un randament bun la economisire și costuri reduse la creditare.

Conditiile finantarilor de tip economisire-creditare sunt clare de la inceput si neschimbate pe parcursul contractului

O alta intrebuintare a produsului ii vizeaza pe parintii care vor sa le asigure o locuinta copiilor. Aceștia pot economisi lunar o suma stabilita raportat la propriile criterii, bani care vor intra in posesia copilului, odata ce acesta ajunge la maturitate. Cifrele sunt standard:

Clientul primeste o dobanda de 1,5% pe an, pentru toata perioada de economisire

Anual se adauga o prima de stat de 25% din economiile pe anul respectiv, dar nu mai mult de 250 de euro
Randamentul mediu pe cinci ani, pentru un contract de 50.000 de lei, este estimat la 10%.
 

Dorinta de a avea produse cat mai sigure se imbina cu libertatea unui imprumut flexibil, in cazul Bancilor pentru Locuinte. Salariul capata o dimensiune secundara, nefiind cel mai important, in incheierea contractului de economisire-creditare, indiferent de sursa veniturilor. De asemenea. Contractul poate fi intotdeauna modificat, daca posesorul lui simte nevoia sa faca acest lucru.

Ratele nu trebuie achitate lunar, produsul de economisire-creditare fiind unul flexibil

Nici achitarea lunara a ratei de economisire nu reprezinta o obligativitate, deoarece acest produs este flexibil, astfel incat clientii bancilor pentru locuinte sa poata ecomisi dupa propriile posibilitati. Important este ca, in timp, depunerile sa atinga suma economisita agreata cu banca. Odata ce perioada de economisire s-a incheiat, clientul poate primi un imprumut in conditii preferentiale.

Pentru a obtine creditul, clientii trebuie sa depuna aceleași garantii care sunt necesare pentru orice credit:

  • venituri care sa asigure rambursarea creditului, ipoteca sau alte tipuri de garantii. 

Finantarile astfel obtinute pot fi folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 15 Iunie 2015
COMENTARII