Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce determina pretul psihologic, in imobiliare: emotiile sau calitatea constructiei?

03 Martie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Zona influenteaza pretul locuintei.

Dar care sunt exact factorii care contribuie la acest lucru? Platesti apartenenta la o comunitate catalogata drept exclusivista sau sunt costuri concrete care se adauga in momentul in care construiesti intr-o zona mai scumpa? Ei bine, pretul total este format in aceeasi masura din asteptari si din realitati economice, indica raspunsul specialistilor.

Cea mai importanta parte a unei constructii imobiliare nu este cladirea in sine, ci pamantul pe care este ea construita.

Indiferent daca este vorba despre casa ori apartamente, terenul este cel care dicteaza costurile care urmeaza. Doar in functie de pozitionarea acestuia se poate face atat un calcul de pret al investitiei totale, cat si planul locuintei. 

Volumul terenului disponibil la vanzare este un bun indicator al nivelului de pret

In multe zone periferice ale orasului, exista inca suprafete vaste de teren care pot fi construite. Acolo unde cauta majoritatea clientilor sa se mute, este deja plin de constructii. Tocmai de aceea, pretul terenului este considerabil mai mare decat in alte zone. Acest lucru duce, bineinteles, la un pret final mai ridicat al produsului finit.

Din momentul in care terenul a fost cumparat, apare o etapa care costa la fel pentru toata lumea, indiferent de zona une este ridicata constructia: edificarea. Ridicarea cladirii propriu-zise. Urmatoarea etapa care poate aduce diferente de pret este cea a finisajelor.

Nivelul finisajelor este prestabilit de zona in care este ridicata constructia

Calculele legate de finisaje sunt facute in asa fel incat produsul final sa fie unul de calitate, la un pret acceptabil si cu un profit rezonabil. Dezvoltatorii post-criza au inteles ca trebuie sa coboare stacheta marjei de profit pentru a face produse vandabile si de calitate, care sa le serveasca drept referinta pentru urmatoarele proiecte.

Nimeni nu isi mai permite luxul de a construi proiecte de slaba calitate, pentru un profit mai mare. Dezvoltatorii carora marja de profit li se pare prea mica, prefera sa construiasca imobile pentru inchiriat, urmand eventual sa le vanda la momentul la care piata le devine favorabila.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 03 Martie 2015
COMENTARII