Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce costuri suplimentare atrag locuintele de la periferie

08 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Atunci cand achizitionati un apartament sau o casa, trebuie sa va asigurati ca luati decizia corecta, deoarece este posibil sa locuiti acolo o mare parte din viata voastra.
Este adevarat ca atunci cand alegem sa facem o achizitie imobiliara, avem multe cheltuieli, si atunci incercam sa gasim cea mai optima solutie.

Frecvent, apartamentele amplasate in zone limitrofe ale orasului, care par a fi chilipiruri imobiliare, aduc cu sine o serie de costuri suplimentare pentru cumparator, de la bani la timp pierdut. De aceea, trebuie sa fiti foarte atenti la costurile suplimentare de zi cu zi, pe care le veti avea dupa achizitionarea imobilului.

1. Dependenta de autoturism

De regula, apartamentele noi, se construiesc la periferia orasului. Oricat de aproape de oras sau de mijloacele de transport in comun s-ar spune despre un bloc nou de locuinte ca se afla, este suficienta o saptamana de locuit in zona pentru a descoperi realitatea. Si autoturismul, s-ar putea sa devina cel mai bun prieten al vostru, care va va ajuta la nevoie, insa aceasta prietenie se mentine pe bani frumosi. 

Drumul pana la cea mai apropiata statie a unui mijloc de transport in comun este si el o aventura din cauza strazilor neasfaltate si a distantei fata de casa, cele 5 minute mentionate in anunturile imobiliare fiind, de fapt, 20-25 de minute. In acest caz, devii dependent de orarul de functionare al mijloacelor de transport in comun.

2. Utilitati ... greu utilizabile

Confortul unei locuinte noi poate fi usor uitat atunci cand intervine problema nefunctionarii propice a utilitatilor intr-un proiect de la marginea orasului. Lipsa racordarii la sistemul public de canalizare este una dintre principalele probleme cu care se confrunta locatarii care aleg un apartament aflat intr-o zona inca in dezvoltare. La aceasta se adauga si apropierea, in unele cazuri, de o groapa de gunoi care face locuirea, mai ales in timpul verii, imposibila.

Sunt frecvente si situatiile in care furnizarea cu energie electrica poate suferi si ea intreruperi prelungite din cauza unei furtuni. Exista cazuri in care locatarii unor ansambluri rezidentiale noi de la marginea orasului nu au beneficiat mai multe zile la rand de curent electric, dar si situatii in care fluctuatiile repetate de tensiune au dus la avarierea obiectelor electrocasnice, generand costuri suplimentare pentru locatari.

3. Garantiile locuintelor noi

In mod normal, locuintele nou-construite beneficiaza de un anumit set de garantii, situatie care in realitate nu se aplica in 100% dintre cazuri. Dezvoltatorii de incredere, cu un istoric in piata, ofera garantii pe durata a cativa ani, astfel ca, in cazul oricaror defectiuni sau reparatii necesare in aceasta perioada, costurile acestora sunt acoperite in totalitate de ei. Este o masura de precautie pe care fiecare cumparator ar trebui sa o ia in calcul, pe cand in lipsa ei, orice fel de reparatii se realizeaza din buzunarul locatarului.

4. Vecinii, vecinatatile si infrastructura

Un cost aparent mic al unei locuinte ar putea fi justificat si de amplasarea imobilului - intr-o zona rau-famata, alaturi de vecini zgomotosi sau in care dreptul la intimitate este incalcat.

O zona aflata la marginea orasului este, automat, o zona expusa dezvoltarilor ulterioare, existand riscul sa fiti inconjurat de un santier permanent pentru lucrari de infrastructura sau constructii imobiliare. 

Iarna poate deveni si ea un impediment in cazul celor care stau la marginea orasului, intemperiile vremii izoland in multe cazuri in imobile locatari ai unor ansambluri rezidentiale din afara orasului.

5. Educatia copiilor 

In conditiile in care cei mai multi locatari ai ansamblurilor rezidentiale sunt persoane sau familii tinere, viitoarea gradinita sau scoala a celui mic conteaza in educatia acestuia. Un apartament nou aflat la marginea orasului ofera o singura optiune in apropiere, iar parintii fie fac un compromis si isi inscriu copilul la cea mai apropiata institutie de invatamant, fie depun zilnic un efort suplimentar si il aduc pe cel mic la o scoala din oras.

Sursa: Business24.ro

Actualizat: 08 Iulie 2014
COMENTARII