Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ce avantaje pot aduce apartamentele de la ultimul etaj si de la parter?

15 Iunie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

De cele mai multe ori, apartamentele de la parter si ultimul etaj sunt evitate de clientii de imobiliare. Ultimul etaj este cunoscut drept aducator de probleme la nivelul izolatiilor. Atunci cand sunt ploi abundente, sunt posibile infiltratii, mai devreme sau mai tarziu, iar temperaturile extreme creeaza un disconfort mult mai mare decat la celelalte etaje. Ei bine, economia precara a convins clientii sa renunte la asemenea preconceptii, in favoarea unui pret mai bun. Astfel, apartamentele de la etajele marginale au atras din nou atentia clientilor.

Restabilirea interesului pentru apartamentele de la parter si ultimul etaj a fost descoperita de oficialii BCR, printr-un studiu in randul clientilor de credite ipotecare. Potrivit statisticilor, unul din cinci clienti care a accesat un asemenea credit, a optat pentru un apartament la ultimul etaj, iar 13%, au preferat parterul. Tendinta s-a resimtit cu atat mai mult in orasele in care domina blocurile cu patru etaje.

Apartamentele de la parter si ultimul etaj sunt mai ieftine cu 10%, in medie

Aceasta modificare in preferintele clientilor este justificata in primul rand de bugetul de achizitie. Apartamentele de la parter sau de la ultimul etaj sunt mai ieftine decat cele de la etajele intermediare, iar atunci cand bugetul mediu la nivel national este de 37.000 de mii de euro, potrivit BCR, 10% in minus este o diferenta importanta. Cu toate acestea, noii proprietari ai acestor apartamente pot descoperi avantaje pe care nu le-ar avea, la etajele de mijloc.

Problemele care pot aparea la parter sau ultimul etaj pot fi reduse la minimum, prin alegeri bine facute

Problemele pentru care sunt stigmatizate aceste apartamente marginale pot fi inexistente, daca este vorba despre o constructie noua. Iar calitatea constructiei poate fi verificata cu usurinta. in general, riscurile sunt reduse la minimum in cazul blocurilor anvelopate sau in constructiile noi.

Parterul, la blocurile noi, inseamna adesea o curte proprie

De cealalta parte, clientii care aleg sa se mute la parterul unui bloc se pot bucura de accesul rapid, precum si spatiul verde care se afla de multe ori in fata acestor apartamente. in cazul ansamblurilor rezidentiale noi, gradina din fata apartamentelor de la parter revine prin contract proprietarilor acestuia.

In cazul locuintelor premium, ultimul etaj este cel mai scump

La polul opus se afla clientii interesati de apartamentele premium – pe acest segment, dinamica este similara cu cea din Occident, unde pretul creste direct proportional cu etajul. Acesti clienti apreciaza cu adevarat avantajele de a locui la ultimul nivel, iar dezvoltatorii fac tot posibilul sa departajeze aceste apartamente de restul unitatilor din acelasi imobil.

Dar toate aceste preconceptii dispar in cazul blocurilor de lux. La fel cum se intampla in strainatate, clientii elitisti romani aprecieaza privelistea pe care o ai doar la ultimul etaj, precum si confortul pe care il poate aduce parterul. in Occident, pretul locuintei creste direct proportional cu etajul, dar si constructiile sunt de asa natura incat parterul si ultimul etaj sa fie cumva separate de restul imobilelor din ansamblu.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 15 Iunie 2015
COMENTARII