Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cate tipuri de vanzatori exista pe piata imobiliara si din care faceti parte?

14 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Ca si cumparatorii, in functie de motivatia care ii determina sa iasa in piata, proprietarii pot fi incadrati in doua categorii majore:

1. Vanzatori care au o nevoie:

Daca in perioada de boom o buna parte dintre tranzactiile imobiliare se faceau in scop speculativ, astazi se poate spune ca „grosul” pietei este reprezentat de tranzactiile izvorate din nevoi reale – atat ale cumparatorului, cat si ale vanzatorului.

Din punctul de vedere al celui de-al doilea, nevoile pot fi multiple – probleme financiare, modificari survenite pe plan familial, schimbarea locului de munca, mutarea in alt oras etc. 2. Vanzatori in scop investitional

La prima vedere, a vinde cu intentia de a valorifica o investitie imobiliara pare o decizie total neinspirata in actualul context de piata. Dupa mai bine de sase ani de recesiune, real-estate-ul autohton este, intr-adevar, departe de „apogeu”. Daca te numeri, asadar, printre cei care au ales sa cumpere o proprietate in urma cu sase-sapte ani de zile, in speranta de a obtine un profit consistent din revanzare, ideea de a valorifica acum investitia facuta ar echivala cu o pierdere enorma – in conditiile in care preturile la apartamente, spre exemplu, s-au redus cu mai bine de jumatate din 2008 incoace.

Mai exista insa un scenariu de vanzare in scop investitional care poate functiona foarte bine, chiar si (sau mai ales in) contextul actual de piata. Este vorba de situatia in care decizi sa vinzi pentru a investi in altceva. Spre exemplu, un teren la periferia orasului, care nu-ti aduce momentan niciun venit (si care estimezi ca nu-ti va aduce un profit in viitorul apropiat), poate fi „inlocuit” cu unul sau mai multe apartamente pe care sa le inchiriezi ulterior. Aceeasi strategie functioneaza si in cazul in care detii o locuinta.

Poti vinde un apartament vechi sau situat intr-o zona mai proasta pentru a achizitiona unul nou si/sau situat intr-o zona mai buna, cu o evolutie (estimata) mai favorabila a valorii de piata. intr-o astfel de situatie, poate fi necesar sa „pui la bataie” o suma suplimentara de bani pe langa pretul obtinut din vanzare – in cazul in care nu dispui de asa ceva, te poti orienta spre o locuinta de dimensiuni mai mici, pentru a compensa diferenta de pret.

Sursa: Imobiliare.ro

Actualizat: 14 Octombrie 2014
COMENTARII