Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Casele rezistente la inundatii - o varianta accesibila impotriva dezastrelor naturale

18 Septembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Zona de Vest este cat de cat ferita de astfel de probleme, insa cu toate defrisarile care se realizeaza zilnic, nu stim niciodata cand ne putem lovi de aceasta problema. In fata inundatiilor, chiar si cele mai solide constructii se arata a fi neputincioase.

Exista insa case solide concepute special pentru acest scenariu: casele plutitoare. Percepute adesea drept tehnologii avangardiste si scumpe, acestea pot fi de fapt chiar mai ieftine decat casele conventionale. Faptul ca nu au neaparat nevoie de teren si nici fundatie, reduce cu mult costurile de constructie. 

Inundatiile sunt firesti pentru mersul natural al raurilor, dar din ce in ce mai dese, in ultimul timp. Nivelul marilor este in crestere, iar ploile sunt atat de abundente incat pot devasta zone sau chiar orase intregi. in acest context, casele plutitoare nu mai sunt un moft, ci o necesitate, mai ales pentru cei aflati in zone predispuse la asemenea fenomene naturale. Constructia este simpla si se poate face chiar de catre proprietar, cu minime cunostinte in domeniul constructiilor. Primul pas este alegerea unuia dintre cele doua tipuri de case plutitoare: constructii permanent plutitoare sau case care plutesc doar in caz de inundatie.

Pretul este similar constructiei unei case conventionale, dar pentru cei care vor sa isi lanseze casa pe ape tulburate de valuri mari, suma poate creste considerabil.

Legislatia este neclara si se aplica in functie de cunostintele functionarilor

Constructia poate sa dureze de la cateva saptamani la cateva luni, in functie de complexitate, iar pe internet se gasesc tutoriale pentru cei care au deja notiune de constructii si doresc sa isi ridice singuri o casa plutitoare. Pentru iluminare si incalzire, cele mai multe dintre casele plutitoare folosesc energie solara si eoliana. Dar se pot folosi si metode conventionale, precum generatoare electrice sau centrale termice. Cat despre actele necesare construirii unei astfel de locuinte, nu exista un cadru general acceptat.

Cea de-a doua categorie de case plutitoare este cea a caselor amfibii.

Acestea functioneaza ca niste case normale, doar ca in cazul inundatiilor, au capacitatea de a pluti. Ideea a fost a designerilor din  Olanda, o tara acoperita de ape in proportie de 40%. Acestia au conceput case facute din lemn usor care sunt asezate pe baze de beton. Structura este asezata pe pamant si este conectata la bare de acostare inalte de patru metri si cu inele rulante care permit casei sa pluteasca, in timp ce o pastreaza pe pozitie. Aceasta tehnologie nu a fost inca implementata in Romania.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 18 Septembrie 2014
COMENTARII