Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Casa rezistentă la cutremur şi foc pentru care nu avem nevoie de autorizaţie de construcție

19 August 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

O româncă din Târgul Mureș a realizat, în scop demonstrativ, o casă dintr-un container industrial, pe care astăzi o utilizează ca atelier de lucru. Pentru ideea sa, tânăra nu a avut nevoie de autorizaţie de construcţie sau de vreun un proiect anume, ci de multă imaginație.

Principiul Lego, prinde contur și în România, "containerele se montează unul lângă celălalt, pot fi dispuse și etajat, avem nevoie mai mult de creativitate”, spune Maria Posta, încântată de realizarea sa. Atelierul este bine izolat, dispune de aer condiționat și multă, multă lumină, acesta poate fi ușor transformat și într-o casă de weekend.

Printre atuurile acestui tip de locuință se regăsesc: rezistența la foc și cutremur, luminozitatea și posibilitatea ca structura sa să fie transportată și amplasată direct pe terenul de care dispunem. Ideea poate fi perpetuată utilizând containere maritime, acestea fiind mult mai rezistente dar având și minusuri considerabile precum: lipsa izolației sau a sistemului electric încorporat.

Costul unei astfel de case este undeva între casa de cărămidă şi cea de lemn, prețul incluzând și amenajarea interioară”, mai declară proprietara.

Sursa: business.ro

Actualizat: 19 August 2016
COMENTARII