Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Casa din paleti - o idee ieftina si rapida pentru o mini casa de vacanta

12 August 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Usor de realizat de catre oricine, cu materiale accesibile si la indemana oricui – casa din paleti de lemn este solutia propusa de niste arhitecti americani pentru cei cu posibilitati financiare restranse. Desi este conceputa ca o locuinta temporara, aceasta poate fi transformata intr-una permanenta, cu ajutorul materialelor naturale. 

Arhitectii americani Suzan Wines si Azin Valy se aflau in cautarea materialului ideal de constructie pentru locuinte ridicate special pentru refugiati. Se gandeau sa fie nu doar reciclabil, ci si reciclat la randul sau, ieftin, sa se gaseasca in cantitati mari si sa fie la indemana oricui. Au analizat cu atentie sticle de plastic sau cauciucuri auto, dar au ajuns la concluzia ca europaletii reprezinta cea mai buna solutie.

Casa din paleti de lemn a fost conceputa initial ca un adapost provizoriu pentru refugiatii din Kosovo, cu posibilitatea de a fi transformata intr-o locuinta permanenta. Proiectul americanilor se construieste cu usurinta cu ajutorul unui material ce are numeroase avantaje: este reciclabil, sustenabil, usor de folosit, placut din punct de vedere estetic si se gaseste cu usurinta in majoritatea tarilor, la costuri reduse. 

O locuinta din paleti de lemn poate fi asamblata in mai putin de o saptamana, potrivit arhitectilor americani: folosind unelte electrice, patru oameni pot ridica o casa cu suprafata de 75-90 metri patrati in doar sase zile. Paletii de lemn se folosesc pentru constructia podelei, a peretilor si a acoperisului.

In Romania, casa din paleti de lemn poate fi o constructie sezoniera, in niciun caz permanenta.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 12 August 2014
COMENTARII