Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Casa care se construiește în 24 ore – soluția eficientă într-o lume dinamică

21 Iunie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Trăim viața precum o cursă contracronometru. Nu e de mirare că și constructorii vor să țină acum pasul cu acest ritm alert al cotidianului și ne propun case care se ridică cât ai zice pește. Mai exact, case care se ridică într-o singură zi astfel încât să ne putem muta în ele seara.

Nu este nicio surpriză că, în prezent, casele prefabricate sau modulare sunt văzute ca o soluție eficientă pentru o criză a locuințelor care capată proporții pe măsura ce populația lumii crește considerabil. O companie sud-africană, încearcă să aplice o asemenea retetă și propune o astfel de casă care se ridică în 24 de ore. Casa este construită din pereți din plastic cu goluri prevazute pe interior pentru consolidare cu ciment sau cu nisip. Pereții pot fi oricând refolosiți și sunt ridicati în 4 ore, constructorii având nevoie de alte 2 ore pentru a turna cimentul.

Și în Europa nevoia de spațiu de locuit este resimțită acut, mai ales în condițiile unui proces de imigrație în creștere. Heijmans ONE este casa din Olanda, pusă pe picioare într-o singură zi, construită din lemn și dotata cu panouri solare pentru a ține pasul cu vremurile moderne în care grija față de natura este o trăsătură constantă. La fel de interesant este faptul că aceasta locuință pe două nivele poate fi asamblată oriunde dorește clientul, iar apoi poate fi împachetată și relocata. Locuința cu design modern răspunde nevoilor clienților cu interioare practice, bine compartimentate, după cum se vede în imaginile de mai jos.

După studii extinse pe durata a 15 ani, cercetătorii unei universități germane propun acum populației active o casă care poate fi construita într-o zi, aducând ca argumente relocarea efectivă a acesteia, un plus pentru cei mereu în căutarea de experiențe noi și capacitatea casei de generea mai multă energie decât consumă, pe baza unei tehnologii bazată pe senzori și panouri fotovoltaice.

Sursa: casepractice.ro

Actualizat: 21 Iunie 2016
COMENTARII