Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cartierul Soarelui din Timisoara urmeaza sa fie dotat cu o piata moderna, cu spatii noi pentru producatori, cu parcare si terasa pe acoperis.

25 Aprilie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cartierul Soarelui din Timisoara urmeaza sa fie dotat cu o piata moderna, cu spatii noi pentru producatori, cu parcare si terasa pe acoperis.

Proiectul care ar necesita in jur de 100.000 de euro inca asteapta dupa Hotararea Guvernului. Banii vor fi alocati din bugetul celor de la Societatea de Piete S.A.. Guvernul Romaniei amana demararea acestui proiect cu o hotarare prin care ar trebui ca mai multe terenuri din Timisoara sa treaca din proprietatea statului in proprietatea orasului. Printre acestea se afla si terenul pe care se doreste sa fie ridicata piata.

In 2013, cand au inceput discutiile legate de noua Piata din zona Soarelui,  primarul Nicolae Robu explica facilitatile de care va beneficia aceasta: “Sus va fi terasa, iar in piata vor fi mese de vanzare in aer liber, copertina, sa nu stea oamenii in ploaie, locuri de parcare si spatii verzi. Am cerut Societatii Piete S.A. sa vina cu o viziune de amenajare a pietei agro-alimentare din Cartierul Soarelui. Acolo este o cladire inceputa de vreo 10 ani, lasata in paragina, expertiza facuta arata ca aceasta poate fi folosita in continuare. Vom aloca societatii un teren mai mare decat cel pe care il are acum, se va realiza o constructie frumoasa, nu uriasa, dar la nivelul a ceea ce trebuie, se vor asigura cele mai bune conditii pentru vanzatori si pentru cumparatori”.

Potrivit sefului Piete S.A., banii vor fi luati din bugetul societatii: “Avem aproximativ 100.000 de euro pentru proiect, va fi o cladire cu tot ce este nevoie la o piata, doar cu parter: o piata agroalimentara, spatii pentru flori, lactate, sector de legume si fructe, un mic spatiu pentru peste, cam tot ce are nevoie o piata, doar ca va fi mult mai mica decat cea din Iosefin. Banii sunt ai societatii, dar neavand terenul care acum este proprietatea statului nu ne putem apuca de treaba. Trebuie o hotarare de guvern sa treaca la Primaria Timisoara, apoi sa ne dea in concesiune. Daca in luna mai vine hotararea de guvern, dam drumul la proiect, noi avem doar o schita in momentul de fata”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Victor Stefan, directorul Piete S.A.

Sursa foto & text: opiniatimisoarei.ro

Actualizat: 25 Aprilie 2014
COMENTARII